Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Podle papeže a úřadů OSN čelí žáci kvůli epidemii vzdělávací katastrofě

Ze světa

Podle papeže a úřadů OSN čelí žáci kvůli epidemii vzdělávací katastrofě

ČTK / 9. 2. 2021 14:38

Žáci a studenti čelí podle papeže Františka kvůli epidemii koronaviru vzdělávací katastrofě. Papež také vyzval k rovnému přístupu k vakcíně proti covidu-19. Před negativními dopady uzavření škol kvůli pandemii varují také úřady OSN. Podle nich ohrožení vzdělávání hrozí především dětem z chudších vrstev či rozvojových zemí.

Ze světa

Papež jmenoval další ženy na významné vatikánské posty

ČTK / 8. 2. 2021 11:49

Papež jmenoval další ženy na významné vatikánské posty Papež František jmenoval dvě ženy na vatikánské posty, které doposud zastávali výhradně muži. Pokračuje tak v postupném posilování role žen ve Vatikánu.

Domácí zpravodajství

Na vánoční bohoslužby přišlo v pandemii 9 % Čechů, jinak chodí 40 %

ČTK / 6. 2. 2021 23:32

Na vánoční bohoslužby přišlo v pandemii 9 % Čechů, jinak chodí 40 % Možnost navštívit kostel využilo o Vánocích i přes pandemii devět procent Čechů. Běžně se vánočních římskokatolických bohoslužeb účastní 40 procent Čechů. Dalších asi deset procent lidí ale letos využilo možnost sledovat vánoční mše on-line.

Ze světa

V Rumunsku se při křtu utopilo dítě, lidé žádají úpravu liturgie

ČTK / 6. 2. 2021 22:03

V Rumunsku se při křtu utopilo dítě, lidé žádají úpravu liturgie V Rumunsku se při pravoslavném křtu utopilo šestitýdenní dítě. Lidé na internetu volají po úpravě "brutálních" liturgických pravidel. Část církve však něco takového odmítá. Novorozeně zemřelo v pondělí v nemocnici. Následná pitva ukázala, že mělo v plicích vodu. Kněz, který křest prováděl, čelí obvinění ze zabití.

Domácí zpravodajství

Ministr Petříček jmenoval farářku Kopeckou, režiséra Stracha a reportéra Rubeše vyslanci dobré vůle

ČTK / 4. 2. 2021 10:33

Ministr Petříček jmenoval farářku Kopeckou, režiséra Stracha a reportéra Rubeše vyslanci dobré vůle Ministr zahraničí Tomáš Petříček (ČSSD)  jmenoval v úterý tři vyslance dobré vůle, kteří mají bez nároku na honorář šířit dobré jméno České republiky v zahraničí. Stali se jimi farářka Církve československé husitské a psychoterapeutka Martina Viktorie Kopecká, reportér a dokumentarista Janek Rubeš a filmový režisér Jiří Strach.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
49%
 
Spíše ano
24%
 
Ne
25%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 53)