Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Den památky obětí holokaustu připomíná výročí osvobození Osvětimi

Ze světa

Den památky obětí holokaustu připomíná výročí osvobození Osvětimi

Vlastní zpráva / 27. 1. 2021 12:23

Svět si dnes připomíná oběti holokaustu, tedy nacistického pokusu o vyvraždění Židů za druhé světové války.  Mezinárodní den památky obětí holokaustu připomíná 27. leden 1945, kdy byl osvobozen vyhlazovací tábor Osvětim na jihu Polska.

Domácí zpravodajství

Zavřené církevní a další nestátní památky nedostávají kompenzace, bude je zastupovat nová asociace

ČTK / 26. 1. 2021 18:35

Zavřené církevní a další nestátní památky nedostávají kompenzace, bude je zastupovat nová asociace Zájmy nestátních otevřených památek v České republice bude zastupovat nová asociace. Zakládací listinu dnes podepsali zástupci vybraných památek na Arcibiskupském zámku v Kroměříži. Za kroměřížský zámek a Podzámeckou zahradu podepsal listinu biskup a generální vikář olomoucké arcidiecéze Josef Nuzík.

Domácí zpravodajství

Hradecké biskupské školy předají vysvědčení většinou elektronicky

ČTK / 26. 1. 2021 9:15

Hradecké biskupské školy předají vysvědčení většinou elektronicky Předávání pololetního vysvědčení na biskupském gymnáziu a biskupské základní škole v Hradci Králové bude tento týden většinou na dálku elektronicky. Pouze žáci první a druhé třídy základní školy si výpis vyzvednou ve třídách. 

Domácí zpravodajství

U Salvátora se rozloučili se Sváťou Karáskem. On-line lidé vzpomínali i na Joela a Hanu Pokorných

ČTK, red. / 24. 1. 2021 23:29

U Salvátora se rozloučili se Sváťou Karáskem. On-line lidé vzpomínali i na Joela a Hanu Pokorných Rodina, desítky přátel a po webu osm stovek lidí se v sobotu rozloučily během bohoslužby v pražském kostele U Salvátora s písničkářem, evangelickým duchovním a bývalým poslancem Svatoplukem "Sváťou" Karáskem. Vedle dalších zazněly i Karáskovy nejznámější písně Řekni ďáblovi ne či Kázání o svatbě v Káni galilejské. Na přání zesnulého také Žalm 71 Karla Kryla. Přední představitel českého undergroundu zemřel ve věku 78 let 20. prosince loňského roku.

Archiv zpráv

Sázava byla unikátním střediskem písemnictví a liturgie. Dnes klášter chystá novou turistickou trasu

ČTK / 23. 1. 2021 10:28

Sázava byla unikátním střediskem písemnictví a liturgie. Dnes klášter chystá novou turistickou trasu Sázavský klášter chystá novou prohlídkovou trasu, která návštěvníkům ukáže opatskou kapli, půdy a vyhlídkovou neorenesanční věž. Otevřena by mohla být do tří let, Sázava představovala jedinečné středisko staroslověnského písemnictví a liturgie. 

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
49%
 
Spíše ano
24%
 
Ne
25%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 53)