Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Joe Biden se před inaugurací zúčastnil bohoslužby v katolické katedrále

Ze světa

Joe Biden se před inaugurací zúčastnil bohoslužby v katolické katedrále

ČTK / 20. 1. 2021 20:42

Demokrat Joe Biden, který se dnes stal 46. prezidentem Spojených států, zahájil dnešní program účastí na bohoslužbě. Konala se v římskokatolické katedrále svatého Matouše, která se nachází nedaleko Bílého domu ve Washingtonu. Biden je teprve druhým katolíkem v čele Spojených států.

Ze světa

Putin podstoupil tříkrálový rituál v ledové vodě. Podle Navalneho má u moře vilu za miliardy

ČTK, red. / 20. 1. 2021 19:35

Putin podstoupil tříkrálový rituál v ledové vodě. Podle Navalneho má u moře vilu za miliardy Ruský prezident Vladimir Putin podstoupil tradiční rituál pravoslavných křesťanů a třikrát se venku ponořil do ledové vody. Vzdal tak hold svátku Zjevení Páně. Ve stejný den. Ve stejný denzveřejnil Putinův kritik Alexej Navalnyj zprávu o údajném Putinově paláci za miliardy korun.

Ze světa

V Británii se očkuje proti koronaviru i v gotických katedrálách

ČTK / 18. 1. 2021 12:32

V Británii se očkuje proti koronaviru i v gotických katedrálách Po nemocnicích a lékárnách se v Británii proti covidu-19 očkuje už i v kostelech. Vakcínu mohou senioři nad 80 let dostat v katedrálách v Salisbury na jihu Anglie či v Lichfieldu u Birminghamu. Kvůli opatřením proti šíření koronaviru se bohoslužby v Anglii nyní konají převážně on-line, a prázdné kostely se tak mohly změnit v očkovací centra, informoval dnes britský tisk.

Domácí zpravodajství

Loketský farář zákon neporušil, přesto odejde z většiny funkcí

ČTK / 18. 1. 2021 12:22

Loketský farář zákon neporušil, přesto odejde z většiny funkcí Loketský farář Jiří Majkov, kterého plzeňský biskup Tomáš Holub uvolnil loni od 1. července ze všech funkcí, se podle vyšetřování policie i církve nedopustil zneužívaní nezletilých, z čehož byl podezřelý. Přesto se rozhodl rezignovat na své funkce v církvi. Oznámilo to na dnes svých webových stránkách plzeňské biskupství.

Domácí zpravodajství

Zemřel jezuita Jan Rybář

Vlastní zpráva / 15. 1. 2021 11:15

Zemřel jezuita Jan Rybář Ve čtvrtek večer ve věku 89 let zemřel římskokatolický kněz a člen jezuitské řádu Jan Rybář, který působil jako kněz královéhradecké diecéze.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
51%
 
Spíše ano
23%
 
Ne
24%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 55)