Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Kardinál Duka vyzval k modlitbám za Náhorní Karabach

Domácí zpravodajství

Kardinál Duka vyzval k modlitbám za Náhorní Karabach

ČTK / 3. 10. 2020 22:02

Kardinál Dominik Duka dnes vyzval věřící, aby se modlili za mír v Náhorním Karabachu. Boje o Náhorní Karabach mezi arménskými a ázerbájdžánskými silami dnes pokračují šestý den. Spor o enklávu v jihozápadním Ázerbájdžánu s převážně arménským obyvatelstvem panuje mezi oběma zeměmi dlouhodobě.

Ze světa

Vatikán poprvé zveřejnil detailní rozpočet, slíbil lepší kontrolu

ČTK / 2. 10. 2020 11:16

Vatikán poprvé zveřejnil detailní rozpočet, slíbil lepší kontrolu Vatikán ve čvrtek poprvé zveřejnil detailní data z rozpočtu církevního státu a slíbil, že jeho finanční toky budou napříště "průhledné jako sklo". Informace o příjmech, výdajích a majetku prezentoval šéf ekonomického sekretariátu Svatého stolce kardinál Juan Antonio Guerrero Alves v době, kdy vedení katolické církve řeší finanční skandály a podvody, kvůli nimž před týdnem rezignoval i vlivný šéf jedné z kongregací římské kurie, kardinál Angelo Becciu.

Domácí zpravodajství

Do Rady ČRo byl zvolen Josef Nerušil, zaměstnanec odboru komunikace pražského arcibiskupství

Vlastní zpráva / 1. 10. 2020 9:35

Do Rady ČRo byl zvolen Josef Nerušil, zaměstnanec odboru komunikace pražského arcibiskupství Poslanecká sněmovna v úterý zvolila dva nové členy Rady Českého rozhlasu, předsedu českého svazu chovatelů a ředitele Výstaviště v Lysé nad Labem Ondřeje Matouše a Josefa Nerušila, zaměstnance odboru komunikace pražského arcibiskupství, který dříve pracoval například jako redaktor Katolického týdeníku a Českého rozhlasu. 

Domácí zpravodajství

Bohoslužby mají být od pondělí jen pro stovku lidí a beze zpěvu

ČTK / 30. 9. 2020 18:15

Bohoslužby mají být od pondělí jen pro stovku lidí a beze zpěvu Počet lidí na církevních shromážděních vláda omezí na dobu dvou týdnů maximálně na sto s dodržením patřičných rozestupů. Při církevních obřadech nemají zaznívat zpěvy.

Domácí zpravodajství

Stará Boleslav si připomněla sv. Václava, program byl omezený

ČTK, red. / 29. 9. 2020 10:31

Stará Boleslav si připomněla sv. Václava, program byl omezený Přísná opatření kvůli koronaviru provázely Národní svatováclavskou pouť ve Staré Boleslavi u Prahy. Centrum města, které v jiných letech zaplnily tisíce poutníků, bylo ráno nezvykle prázdné. Větší hloučky přicházely na náměstí až před slavnostní bohoslužbu, kterou sloužil kardinál Dominik Duka. Účast byla však proti minulým rokům výrazně nižší. 

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
51%
 
Spíše ano
26%
 
Ne
21%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 43)