Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Slavnost završí budování moderního kostela v Brně-Lesné

Domácí zpravodajství

Slavnost završí budování moderního kostela v Brně-Lesné

ČTK / 12. 9. 2020 1:00

Věřící z Brna-Lesné se v sobotu v 11:00 hodin potkají při slavnostním žehnání nového kostela zasvěceného blahoslavené Marii Restitutě. Netradiční kostel podle návrhu architekta Marka Jana Štěpána se stavěl od srpna 2017. Kruhový objekt s dominantní, 31 metrů vysokou věží se zvonkohrou vyrostl kompletně jako monolitická železobetonová konstrukce.

Ze světa

Před třiceti léty vysvětil Jan Pavel II. největší kostel na světě

ČTK / 10. 9. 2020 13:37

Před třiceti léty vysvětil Jan Pavel II. největší kostel na světě Na závěr své v pořadí sedmé cesty po Africe vysvětil 10. září 1990 papež Jan Pavel II. při jednodenní návštěvě Pobřeží slonoviny v tamní metropoli Yamoussoukro baziliku Notre-Dame de la Paix. Stavba je se svými 158 metry největším římskokatolickým chrámem v Africe a podle Guinnessovy knihy rekordů drží tento primát i na světě.

Ze světa

Papež František podepíše v Assisi novou encykliku

ČTK, cirkev.cz / 8. 9. 2020 18:23

Papež František podepíše v Assisi novou encykliku Papež František příští měsíc uskuteční svou první cestu mimo Řím od doby, kdy Itálie začala zavádět opatření proti šíření koronaviru. Vatikán oznámil, že 3. října zavítá do italského města Assisi. Čeká se, že papež v Assisi podepíše svou novou encykliku nazvanou „Bratři všichni“ o bratrství a sociální náklonnosti.

Ze světa

Při první veřejné audienci po půl roce se papež modlil za Libanon

ČTK / 5. 9. 2020 15:51

Při první veřejné audienci po půl roce se papež modlil za Libanon Po půlroční přestávce vynucené pandemií covidu-19 se ve středu ve Vatikánu konala první generální audience papeže za přítomnosti věřících. Usmívající se papež František na ní vyjádřil radost, že se po půlročním virtuálním vysílání audiencí přes internet opět vidí s věřícími tváří v tvář. Papež také připomněl tragickou explozi v Bejrútu z počátku srpna.

Domácí zpravodajství

Kardinál Duka požehnal kontrarozvědce BIS a jejímu praporu

ČTK / 5. 9. 2020 15:42

Kardinál Duka požehnal kontrarozvědce BIS a jejímu praporu Kardinál Dominik Duka ve středu slavnostně požehnal Bezpečnostní informační službě (BIS) a jejímu praporu. Kontrarozvědka o tom informovala na svých webových stránkách. Duka popřál přítomným důstojníkům, aby vytrvali ve své službě a obstáli ve všech zkouškách. Ředitel BIS Michal Koudelka uvedl, že v setkání vidí řadu symbolů a jedním z nich je, že církvi stejně jako tajné službě leží na srdci osud ČR.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
49%
 
Spíše ano
24%
 
Ne
25%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 53)