Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
V Praze proběhne vzpomínka na největší vraždu českých občanů židovské národnosti

Domácí zpravodajství

V Praze proběhne vzpomínka na největší vraždu českých občanů židovské národnosti

Vlastní zpráva / 5. 3. 2020 11:07

Tradiční vzpomínková akce nazvaná Vzpomínka na BIIb věnovaná smutnému datu naší válečné historie - největší jednorázové masové vraždě v historii Československa, začne v neděli 8. března v 17 hodin v odjezdové hale pražského nádraží Bubny. Vyvrcholí  slavnostním koncertem ostravského souboru International Ensemble ve Velké dvoraně Veletržního paláce.

Domácí zpravodajství

Diakonie vyhlásila postní sbírku na podporu školky v Libanonu

diakonie.cz / 5. 3. 2020 10:26

Diakonie vyhlásila postní sbírku na podporu školky v Libanonu Přesně na popeleční středu odstartovala letošní Postní sbírka Diakonie. Její výtěžek je určen na podporu školky při komunitním centru Tahaddi v Libanonu. Školka pomáhá socializaci dětí z chudých libanonských rodin a dětí z rodin syrských uprchlíků a přeneseně tím přispívá i k sociálnímu smíru v oblasti, protože se tu přirozeně potkávají rodiče dětí.

Domácí zpravodajství

Církev podala dovolání ve sporu o Květnou zahradu v Kroměříži

ČTK / 5. 3. 2020 9:15

Církev podala dovolání ve sporu o Květnou zahradu v Kroměříži Olomoucké arcibiskupství podalo dovolání k Nejvyššímu soudu v případě sporu o Květnou zahradu v Kroměříži. ČTK to  řekl mluvčí arcibiskupství Jiří Gračka. Okresní soud v Kroměříži loni v březnu rozhodl, že památku, která figuruje na seznamu světového dědictví UNESCO, nemusí stát vydat církvi.

Ze světa

Soul podal kvůli koronaviru trestní oznámení na hnutí Sinčchondži

ČTK / 2. 3. 2020 21:56

Soul podal kvůli koronaviru trestní oznámení na hnutí Sinčchondži Jihokorejská metropole podala kvůli šíření nového typu koronaviru trestní oznámení na vedení náboženského hnutí Sinčchondži, které viní ze zabití a porušení zákona o infekčních chorobách. Informoval dnes server BBC. Podle vedení Soulu lídři hnutí nedali úřadům pátrajícím po možných nakažených jména všech svých členů.

Ze světa

Vatikán otevřel archivy z doby papeže Pia XII.

ČTK / 2. 3. 2020 21:33

Vatikán otevřel archivy z doby papeže Pia XII. Do apoštolského archivu ve Vatikánu dnes dorazili první historici, kteří chtějí zkoumat dokumenty z doby pontifikátu Pia XII. (1939–1958). Archivy čítají miliony stránek textů a Vatikán je dnes otevřel poprvé.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
52%
 
Spíše ano
22%
 
Ne
23%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 82)