Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Ve státě New Jersey se otevřel největší hinduistický chrám v USA

Ze světa

Ve státě New Jersey se otevřel největší hinduistický chrám v USA

ČTK / 11. 10. 2023 14:02

Malé městečko mezi New Yorkem a Filadelfií je od nynějška domovem největšího hinduistického chrámu ve Spojených státech. Masivní areál z mramoru a vápence u obce Robbinsville se otvírá veřejnosti více než deset let po začátku stavby a po milionech hodin lidské práce.

Ze světa

Papeže znepokojuje blokáda Pásma Gazy, Izrael má však právo se bránit

ČTK / 11. 10. 2023 14:03

Papeže znepokojuje blokáda Pásma Gazy, Izrael má však právo se bránit Papeže Františka velmi znepokojuje úplná blokáda, kterou v posledních dnech zažívá Pásmo Gazy. Napadený, tedy Izrael, má však právo se bránit, uvedl papež při dnešní dopolední audienci na Svatopetrském náměstí. Papež také vyzval věřící, aby se modlili za "drahou a mučednickou Ukrajinu".

Ze světa

Papež vyzval k ukončení násilí v Izraeli i Gaze. České církve odsoudily teroristický útok

Vlastní zpráva / 8. 10. 2023 17:47

Papež vyzval k ukončení násilí v Izraeli i Gaze. České církve odsoudily teroristický útok Papež František vyzval k ukončení útoků a násilí v Izraeli a Gaze. Terorismus a válka nevyřeší žádné problémy, ale přinesou jen další utrpení a smrt nevinných lidí, řekl papež ve své týdenní promluvě k věřícím. Ekumenická rada církví v České republice  (ERC) pak v krátkém prohlášení odsoudila teroristické útoky proti státu Izrael a civilnímu obyvatelstvu.

Ze světa

Třiapadesátiletý Čech je podezřelý, že ukradl pektorál papeže Benedikta XVI.

ČTK / 8. 10. 2023 12:39

Třiapadesátiletý Čech je podezřelý, že ukradl pektorál papeže Benedikta XVI. Třiapadesátiletý Čech je podezřelý z toho, že v červnu z kostela v bavorském Traunsteinu ukradl pektorál někdejšího papeže Benedikta XVI. V tiskové zprávě o tom informovala bavorská policie.

Ze světa

Chadídžina mešita je první a zatím jediná s minaretem a kupolí na východě Německa

ČTK / 7. 10. 2023 21:44

Chadídžina mešita je první a zatím jediná s minaretem a kupolí na východě Německa Chadídžina mešita v berlínské čtvrti Pankow je první a zatím jediná s minaretem a kupolí na území někdejšího východního Německa. V rozhovoru s ČTK to řekl imám Scharjil Ahmad Khalid, který tuto mešitu považuje za symbol emancipace muslimských žen.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
52%
 
Spíše ano
26%
 
Ne
19%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 42)