Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Jen pětina Čechů považuje Velikonoce za křesťanské svátky, stejný počet je vůbec neslaví

Domácí zpravodajství

Jen pětina Čechů považuje Velikonoce za křesťanské svátky, stejný počet je vůbec neslaví

ČTK / 31. 3. 2024 23:20

Pro víc než polovinu Čechů symbolizují Velikonoce příchod jara, každý pátý je má spojené s prodlouženým víkendem a pro 18 procent lidí znamenají nejvýznamnější křesťanský svátek. Vyplývá to z prkůzumu společnosti Ipsos pro cestovní agenturu Invia, který provedla prostřednictvím aplikace Instant Research na vzorku 500 respondentů. 

Ze světa

Papež ve velikonočním poselství vyzval k příměří v Gaze i v dalších konfliktech světa

ČTK / 31. 3. 2024 22:48

Papež ve velikonočním poselství vyzval k příměří v Gaze i v dalších konfliktech světa Papež František dnes v tradičním velikonočním poselství Urbi et orbi znovu vyzval k zaručení přístupu humanitární pomoci do Pásma Gazy, kde bojuje Izrael s hnutím Hamás, a také k propuštění rukojmích, které tam Hamás od října drží. Vyzval také k výměně zajatců mezi Ruskem a Ukrajinou.

Ze světa

Palestinští křesťané v Jeruzalémě prošli poslední Kristovu cestu

ČTK / 29. 3. 2024 22:56

Palestinští křesťané v Jeruzalémě prošli poslední Kristovu cestu Stovky křesťanů se dnes v historickém centru Jeruzaléma zúčastnily tradičního procesí po cestě, jíž se podle jejich víry ubíral na smrt Ježíš Kristus. Vzhledem k pokračující válce mezi Izraelem a hnutím Hamás ale byly davy o poznání menší než jindy. Většinu účastníků procesí tvořili palestinští křesťané.

Ze světa

Papež omyl a políbil nohy 12 vězeňkyním, křížové cesty u Kolosea se ale nezúčastnil

ČTK / 29. 3. 2024 22:31

Papež omyl a políbil nohy 12 vězeňkyním, křížové cesty u Kolosea se ale nezúčastnil Papež František dnes večer, na Velký pátek, odřekl svou účast na křížové cestě u římského Kolosea. Pro obřad ale připravil  zamyšlení. Ve čtvrtek odpoledne navštívil ženskou část římské věznice Rebibbia a odsloužil liturgii pro asi 200 lidí. V duchu tradic Zeleného čtvrtka pak rituálně omyl, osušil a políbil nohy 12 vězeňkyním.

Ze světa

Exprezident Trump začal prodávat patriotické Bible

ČTK / 28. 3. 2024 22:48

Exprezident Trump začal prodávat patriotické Bible Bývalý republikánský prezident Donald Trump, který se v listopadu chce opět ucházet o Bílý dům, začal prodávat Bible inspirované písní country zpěváka Leeho Greenwooda, informuje agentura APOD. 

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
51%
 
Spíše ano
23%
 
Ne
23%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 74)