Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Obětí zneužívání v církevním sboru v Řezně je prý víc, než se myslelo

Ze světa

Obětí zneužívání v církevním sboru v Řezně je prý víc, než se myslelo

ČTK / 8. 1. 2016 22:39

Zneužívání členů věhlasného německého chlapeckého sboru Řezenští chrámoví vrabci (Regensburger Domspatzen) bylo mnohem rozsáhlejší, než se dosud předpokládalo. V rozhovoru poskytnutém listu Süddeutsche Zeitung to dnes uvedl právník Ulrich Weber pověřený vyšetřováním aféry.

Domácí zpravodajství

Úřady projednaly většinu žádostí církví o majetek

ČTK / 8. 1. 2016 8:28

Úřady projednaly většinu žádostí církví o majetek Státní instituce projednaly ke konci roku 2015 většinu žádostí o vydání majetku církvím. Státní pozemkový úřad a Lesy ČR, úřady, které obdržely nejvíce výzev na vydání majetku, jich projednaly přes 90 procent. Stát už uzavřel dohody o vydání asi 130.000 hektarů lesů či zemědělské půdy, vydány byly stovky staveb i kulturní památky.

Domácí zpravodajství

Prvních 30 křesťanských uprchlíků z Iráku zřejmě přiletí na konci ledna

ČTK / 7. 1. 2016 19:59

Prvních 30 křesťanských uprchlíků z Iráku zřejmě přiletí na konci ledna Do Česka zřejmě na konci ledna přiletí první skupina zhruba 30 křesťanských uprchlíků z Iráku. Po příletu projdou několikadenním přijímacím řízením v uprchlickém zařízení v Zastávce u Brna. Pak budou nejméně půl roku bydlet v Jihlavě, kde se budou učit jazyk a projdou dalším integračním procesem.

Ze světa

Zemřel kněz Anton Srholec, bojovník proti komunismu

Vlastní zpráva / 7. 1. 2016 11:33

Zemřel kněz Anton Srholec, bojovník proti komunismu Dnes ve věku 86 let zemřel slovenský římskokatolický kněz, salezián, bojovník proti nesvobodě a odpůrce komunistického režimu Anton Srholec. Jako první zprávu přinesla televize Markíza.

Ze světa

Ruský premiér slavil Vánoce v katedrále, Putin na vsi

ČTK / 7. 1. 2016 10:18

Ruský premiér slavil Vánoce v katedrále, Putin na vsi Pravoslavní věřící po celém světě začali v noci na dnešek slavit Vánoce, podle starého, juliánského kalendáře. V Moskvě, které Rusové kvůli náboženskému významu také říkávají "třetí Řím", se slavnostních bohoslužeb podle církve zúčastnilo okolo milionu lidí.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024
Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
55%
 
Spíše ano
21%
 
Ne
22%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 91)