Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Po papeži Františkovi navštíví Středoafrickou republiku i biskup Malý

Ze světa

Po papeži Františkovi navštíví Středoafrickou republiku i biskup Malý

ČBK / 1. 12. 2015 15:57

Biskup Václav Malý se zítra vydá do Středoafrické republiky (SAR), zemi, kterou též v neděli a v pondělí navštívil papež František. Malý se do této africké země vydá na pozvání zde působícího řádu bosých karmelitánů. Při týdenní cestě ho budou doprovázet dva ze zakladatelů české organizace SIRIRI, která v SAR působí již téměř 10 let.

Domácí zpravodajství

Starokatolíci vysvětili dvě nové jáhenky a jednoho jáhna

Vlastní zpráva / 1. 12. 2015 10:23

Starokatolíci vysvětili dvě nové jáhenky a jednoho jáhna Poslední den církevního roku se v katedrále sv. Vavřince na Petříně rozezněly zvony, které zvaly k liturgii, při které byli vysvěceni tři noví jáhni: Petra Baslová, Monika Mádlová a Martin Kováč. Starokatolická církev v ČR nesvětí ženy za kněze,nepovažuje však tuto otázku za věroučnou, nýbrž pouze disciplinární. K diakonátu, tedy k jáhenskému svěcení, ale ženy povolává.

Ze světa

Političky CDU/CSU chtějí v Německu prosadit zákaz burek

ČTK / 1. 12. 2015 8:21

Političky CDU/CSU chtějí v Německu prosadit zákaz burek Političky německé konzervativní unie CDU/CSU chtějí prosadit zákaz nošení burky a nikábu, tedy muslimských oděvů, které zahalují ženám celý obličej. Podle nich zakrývání obličeje nepatří do západní kultury a znemožňuje rovnoprávné postavení mužů a žen. Podporu pro zákaz už dali najevo i někteří představitelé sociální demokracie (SPD).

Ze světa

Slovensko dobrovolně přijme 149 křesťanů z Iráku

ČTK / 1. 12. 2015 7:55

Slovensko dobrovolně přijme 149 křesťanů z Iráku Slovensko na dobrovolném principu přijme 149 asyrských křesťanů z Iráku, kterým podle slovenského ministra vnitra Roberta Kaliňáka hrozí pronásledování ze strany radikálního hnutí Islámský stát. Do země migranti přijedou v nejbližších dnech.

Domácí zpravodajství

Stát vydal maltézským rytířům část lukrativních pozemků na okraji Prahy

ČTK / 30. 11. 2015 19:34

Stát vydal maltézským rytířům část lukrativních pozemků na okraji Prahy Stát vydal v rámci majetkového vyrovnání s církvemi řádu maltézských rytířů část pozemků v pražské městské části Březiněves včetně ploch, na kterých obec plánuje stavět třeba školu. Státní pozemkový úřad (SPÚ) ale také další pozemky v obci kvůli tomu, že jsou zastavěné či se na nich plánuje stavba Pražského silničního okruhu, odmítl vydat

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
51%
 
Spíše ano
23%
 
Ne
23%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 77)