Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Papež zítra odjíždí na návštěvu Kuby

Ze světa

Papež zítra odjíždí na návštěvu Kuby

ČTK / 18. 9. 2015 11:19

Jako třetí hlava katolické církve přijede tuto sobotu papež František na návštěvu komunistické Kuby, která se v posledním roce snaží vymanit z americké hospodářské izolace. Očekává se, že František slovy podpoří snahu kubánské vlády o zrušení embarga ze strany USA. Z návštěvy populárního papeže může podle expertů těžit kubánská katolická církev, jejíž role ve společnosti je nyní nejsilnější za dlouhá desetiletí.

Ze světa

Ruské soudy řeší žaloby na údajný extremismus Bible a Koránu

ČTK / 17. 9. 2015 13:47

Ruské soudy řeší žaloby na údajný extremismus Bible a Koránu Ruské soudy řeší žaloby na extremismus, který je údajně obsažen v žalmech a verších historických náboženských textů. Podle žalobců některé pasáže Bible a koránu odporují zákonu o ochraně dětí před škodlivými informacemi a nesou známky extremismu.

Ze světa

Olomoucké kostely rozezní festival duchovní hudby

ČTK / 14. 9. 2015 18:30

Olomoucké kostely rozezní festival duchovní hudby Olomoucké kostely a chrámy rozezní od této neděle koncerty duchovní hudby. Letošní ročník Podzimního festivalu duchovní hudby přinese pět koncertů, na kterých vystoupí špičkoví domácí i evropští hudebníci. Obsadí postupně nejen dóm svatého Václava, ale i chrám svatého Mořice, prostory kostela svatého Michala i Panny Marie Sněžné.

Ze světa

Papež: Evropa by měla přijímat uprchlíky

ČTK/radiovaticana.cz / 14. 9. 2015 13:57

Papež: Evropa by měla přijímat uprchlíky Evropa by měla přijmout všechny uprchlíky, kteří v ní hledají útočiště a vyhoví daným bezpečnostním opatřením. Jednotlivé země k tomu vyzval papež František, který poskytl rozhovor portugalské rozhlasové stanici Renascença.

Domácí zpravodajství

Židé slaví nový rok

ČTK / 14. 9. 2015 9:06

Židé slaví nový rok Se západem slunce začala včera židům na celém světě oslava dvoudenního svátku Roš hašana. Podle tradičního kalendáře tak začíná nový židovský rok s datem 5776. Lidé se včera vpodvečer, ale zejména po oba dva následující dny scházejí v synagogách, kam zpravidla přicházejí i ti, kteří tak v průběhu celého roku nečiní. Bohoslužby na nový rok jsou spojené s troubením na šofar.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
50%
 
Spíše ano
27%
 
Ne
20%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 40)