Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Vatikán vysvětlil papežova slova o Abbásovi jako andělu míru

Ze světa

Vatikán vysvětlil papežova slova o Abbásovi jako andělu míru

ČTK / 21. 5. 2015 9:00

Sobotní výrok papeže Františka, který dal palestinského vůdce Mahmúda Abbáse do souvislosti s "andělem míru", vyložil Vatikán jako povzbuzení hlavy římskokatolické církve k pokračování mírového procesu na Blízkém východě. Mezinárodní média se přitom nemohou shodnout, co vlastně papež přesně řekl.

Domácí zpravodajství

Pražští radní odmítli obnovení Mariánského sloupu

Pražský deník / redakce / 21. 5. 2015 9:04

Pražští radní odmítli obnovení Mariánského sloupu Obnovení Mariánského sloupu na Staroměstském náměstí neprošlo Radou hlavního města Prahy ani v přípravné fázi archeologického průzkumu. Pro byli jen dva radní," oznámil v úterý náměstek primátorky pro územní plánování Matěj Stropnický (Trojkoalice, SZ).

Domácí zpravodajství

Táborské muzeum připravilo velkou výstavu k Husovu jubileu

ČTK / 20. 5. 2015 14:14

Táborské muzeum připravilo velkou výstavu k Husovu jubileu Významné předměty z období života Mistra Jana Husa nabídne táborská výstava věnovaná českému kazateli a církevnímu reformátorovi. Návštěvníci uvidí například Husův hrneček nebo část Husova pláště. Výstava začíná v táborském muzeu 6. června a nabídne exponáty na ploše více než 600 metrů čtverečních.

Domácí zpravodajství

Před 20 lety byli svatořečeni Jan Sarkander a Zdislava z Lemberka

ČTK / 20. 5. 2015 14:11

Před 20 lety byli svatořečeni Jan Sarkander a Zdislava z Lemberka Na 200.000 věřících se navzdory chladnému a deštivému počasí sešlo před 20 lety, 21. května 1995, na rozbahněné travnaté ploše neředínského letiště v Olomouci, kde papež Jan Pavel II. prohlásil za svaté kontroverzního protireformačního kněze Jana Sarkandra a patronku rodiny a symbol manželské věrnosti, šlechtičnu Zdislavu z Lemberka.

Domácí zpravodajství

Kolokvium Na cestě dialogu chce letos v Olomouci reflektovat témata rodinného života

Vlastní zpráva / 20. 5. 2015 10:02

Kolokvium Na cestě dialogu chce letos v Olomouci reflektovat témata rodinného života Synoda jako základ  dialogu v církvi, jak být spolu a nezbláznit se, co s námi udělá zkušenost rozvodu a jak se v církvi žije lidem s jinou sexuální orientací – to jsou některá z témat druhého ročníku diskusního setkání Na cestě k dialogu v církvi, které se uskuteční ve dnech 5.–6. června v Olomouci.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
51%
 
Spíše ano
23%
 
Ne
23%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 77)