Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Začala oprava Svaté Hory

Domácí zpravodajství

Začala oprava Svaté Hory

apha.cz / 19. 5. 2015 6:46

Jedno z hlavních poutních míst pražské arcidiecéze a současně národní kulturní památka Svatá Hora v Příbrami se začala opravovat. V důsledku toho bude až do konce roku 2015 pro návštěvníky a poutníky uzavřena. Bohoslužby se budou konat v kapli Exercičního domu na Svaté Hoře.

Ze světa

Svatý stolec: Setkání papeže s Bezákem mělo výlučně soukromný účel, dekret k odvolání není potřeba

Vlastní zpráva / 18. 5. 2015 23:46

Svatý stolec: Setkání papeže s Bezákem mělo výlučně soukromný účel, dekret k odvolání není potřeba Tiskové středisko Konference biskupů Slovenska dnes zveřejnilo text, který se vrací k audienci emeritního trnavského arcibiskupa Róberta Bezáka a kardinála Miloslava Vlka u papeže Františka. Podle něj bylo Bezákovo setkání s hlavou římskokatolické církve vyjádřením lidské a křesťanské a nemělo za cíl vstupovat do případu jeho odvolání.

Domácí zpravodajství

Bazilika na Svatém Kopečku získala relikvii papeže Jana Pavla II.

ČTK / 18. 5. 2015 19:22

Bazilika na Svatém Kopečku získala relikvii papeže Jana Pavla II. Ostatky papeže Jana Pavla II. byly včera uloženy v bazilice Navštívení Panny Marie na Svatém Kopečku u Olomouce. Šlo o kapku jeho krve v malé ampuli, která byla vložena do pozlacené schránky na stěnu baziliky.

Domácí zpravodajství

Zeman v Terezíně varoval před lhostejností k náboženské nenávisti

ČTK / 18. 5. 2015 5:58

Zeman v Terezíně varoval před lhostejností k náboženské nenávisti Před lhostejností, která přispívá k vzestupu nenávisti, a islamistickými radikály varoval včera prezident Miloš Zeman během Terezínské tryzny. Uvedl, že zatímco ve 40. letech společnost rozdělovala rasová nenávist, v současnosti od jihu přichází náboženská nenávist. 

Ze světa

Protestanti ve Francii umožní požehnání sňatkům homosexuálů

ČTK / 18. 5. 2015 5:59

Protestanti ve Francii umožní požehnání sňatkům homosexuálů Francouzská spojená protestantská církev (EPUdF) dnes odhlasovala, že umožní svým pastorům, aby požehnali manželství osob stejného pohlaví. Rozhodnutí přichází dva roky poté, co Paříž legalizovala homosexuální sňatky.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
51%
 
Spíše ano
23%
 
Ne
24%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 55)