Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Twitter zrušil ověřovací ikonu papežovi. Elon Musk chce účty placené

Ze světa

Twitter zrušil ověřovací ikonu papežovi. Elon Musk chce účty placené

ČTK / 24. 4. 2023 10:42

Společnost Twitter začala v souladu s předchozími sliby rušit modré ověřovací ikony tisíců uživatelů. Nově o ni přišel například účet papeže Františka, kancléře Scholze, nebo fotbalisty Ronalda. Původně byla ikona označující ověřené účty novinářů, komentátorů, politiků a dalších veřejných osobností zdarma. Sloužila k boji proti dezinformacím nebo falešným účtům. Nový majitel Twitteru Elon Musk ale slíbil ověřovací ikony zrušit a nahradil je placeným ověřením modré, stříbrné a zlaté barvy podle ceny.

Domácí zpravodajství

Zemřela někdejší představitelka evangelické církve a poslankyně Čejková

ČTK / 22. 4. 2023 22:10

Zemřela někdejší představitelka evangelické církve a poslankyně Čejková Ve věku 86 let v pátek 21. dubna zemřela někdejší synodní kurátorka Českobratrské církve evangelické a poslankyně Federálního shromáždění za Občanské fórum a Občanské hnutí Mahulena Čejková. 

Domácí zpravodajství

Stovky lidí se rozloučily s Danou Němcovou

ČTK / 22. 4. 2023 21:31

Stovky lidí se rozloučily s Danou Němcovou V zaplněném kostele sv. Ignáce na Karlově náměstí v Praze se dnes odpoledne stovky lidí rozloučily s někdejší disidentkou a psycholožkou Danou Němcovou. Celoživotní bojovnice za lidská práva zemřela 11. dubna ve věku 89 let. V promluvách během liturgie se střídali biskup Václav Malý a kněz Ladislav Heryán, který zazpíval i písničku.

Ze světa

Muslimové v řadě zemí slaví svátek íd al-fitr, jímž končí postní měsíc ramadán

ČTK / 21. 4. 2023 20:37

Muslimové v řadě zemí slaví svátek íd al-fitr, jímž končí postní měsíc ramadán Desítky tisíc izraelských Arabů a Palestinců se dnes shromáždily k modlitbám u jeruzalémské mešity Al-Aksá, aby oslavily svátek íd al-fitr, jímž skončil postní měsíc ramadán. Tento, obvykle třídenní, svátek slaví muslimové v řadě zemí ode dneška, v některých státech, například v Pákistánu či v Íránu, ale začíná až v sobotu.

Domácí zpravodajství

Hradecká charita zve na setkání s indickým biskupem a na besedy o Adopci na dálku

hk.caritas.cz / 20. 4. 2023 9:44

Hradecká charita zve na setkání s indickým biskupem a na besedy o Adopci na dálku V posledním dubnovém týdnu zavítá do Hradce Králové indický biskup Derek Fernandes, který je jedním z partnerů projektu Adopce na dálku hradecké Diecézní charity. Po necelých čtyřech letech se opět setká s dárci a veřejností v Hradci Králové, ale také v Náchodě, Opočně, Kutné Hoře nebo Sebranicích u Litomyšle. Navštíví i několik škol.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
52%
 
Spíše ano
23%
 
Ne
23%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 75)