Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Tisíce židů i muslimů se  modlí v Jeruzalémě, ramadán se překrývá s židovským svátkem pesach

Ze světa

Tisíce židů i muslimů se modlí v Jeruzalémě, ramadán se překrývá s židovským svátkem pesach

ČTK / 9. 4. 2023 16:01

Ranní ramadánové modlitby v jeruzalémské mešitě Al-Aksá dnes po dnech zvýšeného napětí skončily pokojně. U přilehlé Zdi nářků se mezitím dopoledne shromáždily tisíce židů u příležitosti pesachového požehnání.

Ze světa

Papež při Urbi et orbi hovořil mimo jiné o útocích v Jeruzalémě a o Ukrajině

ČTK / 9. 4. 2023 15:18

Papež při Urbi et orbi hovořil mimo jiné o útocích v Jeruzalémě a o Ukrajině Papež František dnes při tradičním velikonočním poselství Urbi et orbi vyjádřil znepokojení nad konflikty v Izraeli a v Palestině. Zároveň prosil Boha, aby ukázal Ukrajině cestu k míru a osvítil ruský národ. Ve zhruba desetiminutovém proslovu se zmínil i o dalších mezinárodních krizích, například o občanské válce v Sýrii, o zemětřesení, které v únoru zasáhlo Turecko a Sýrii, či o bezpečnostní a humanitární situaci v Latinské Americe, v Asii a v Africe.

Ze světa

Papež v novém dokumentu "Amen, František odpovídá" hovoří s mladými o migraci, sexu či potratech

ČTK, lkt / 11. 4. 2023 9:54

Papež v novém dokumentu Sexuální identita, feminismus, potraty, migrace či zneužívání mladistvých církevními činiteli jsou témata, o nichž papež František hovoří s desítkou mladých lidí z různých částí světa v dokumentu nazvaném Amen. Francisco responde (Amen. František odpovídá).

Ze světa

Papež František na Bílou sobotu kázal o naději proti válce a korupci

ČTK / 9. 4. 2023 7:58

Papež František na Bílou sobotu kázal o naději proti válce a korupci Papež František  ve Svatopetrské bazilice kázal o naději proti "chladným větrům války", korupci a lhostejnosti. Učinil tak při velikonoční vigilii na Bílou sobotu večer. V pátek se papež, který se minulý týden léčil v nemocnici se zánětem průdušek, nezúčastnil kvůli chladnému počasí křížové cesty u římského Kolosea. V neděli se očekává, že přednese poselství Urbi et orbi (Městu a světu) před desítkami tisíc věřících.

Ze světa

Bruselská divadla kvůli ramadánu upozorňují na sex a násilí v představeních

ČTK / 9. 4. 2023 7:39

Bruselská divadla kvůli ramadánu upozorňují na sex a násilí v představeních Dvě desítky bruselských kulturních podniků začaly v těchto dnech upozorňovat návštěvníky na nevhodný obsah představení, chystat jim v sálech pitnou vodu či vyhrazovat zvláštní prostory pro přestávky na jídlo při západu slunce. Vstřícné kroky divadel a dalších institucí vůči muslimům dodržujícím pravidla ramadánu vyvolaly diskusi mezi belgickými veřejnými činiteli.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
52%
 
Spíše ano
26%
 
Ne
19%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 42)