Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Rakouský soud nepravomocně odsoudil bývalého faráře za sexuální zneužívání

Ze světa

Rakouský soud nepravomocně odsoudil bývalého faráře za sexuální zneužívání

ČTK / 8. 12. 2013 11:25

Vídeňský soud poslal v pátek bývalého faráře z Dolních Rakous na čtyři roky do vězení. Důvodem bylo údajné sexuální zneužívání nyní již dvaadvacetiletého mladíka. O události informovala agentura APA, podle níž se obhájci obžalovaného proti rozsudku na místě odvolali. 

Domácí zpravodajství

V areálu rumburské lorety pokračuje oprava kaple Svatých schodů

ČTK / 8. 12. 2013 11:17

V areálu rumburské lorety pokračuje oprava kaple Svatých schodů V ambitu rumburské lorety pokračuje restaurování kaple Svatých schodů. Podobných kaplí je v republice jen několik, ta rumburská je neobvyklá svojí rozsáhlou sochařskou výzdobou. Vybudována byla v letech 1767 až 1770. ČTK o opravě památky informovala projektová manažerka rumburského děkanství Klára Mágrová. Schody jsou nejcennější částí ambitu. 

Domácí zpravodajství

Nová fotografická výstava předznamenává 670. výročí Svatovítské katedrály

ČTK / 8. 12. 2013 11:11

Nová fotografická výstava předznamenává 670. výročí Svatovítské katedrály V Mladotově domě ve Vikářské ulici na Pražském hradě je od včerejška přístupná fotografická výstava Katedrála a živá setkání. Předznamenává 670. výročí katedrály sv. Víta, Václava a Vojtěcha, které připadá na příští rok. Výstavu připravila Metropolitní kapitula u sv. Víta v Praze ve spolupráci s fotografy Romanem Albrechtem a Irenou Grimovou a potrvá do 12. ledna. 

Ze světa

Odvolaný arcibiskup Bezák se začátkem týdne přestěhoval do kláštera v Itálii

ČTK / 6. 12. 2013 17:34

Odvolaný arcibiskup Bezák se začátkem týdne přestěhoval do kláštera v Itálii Odvolaný slovenský arcibiskup Róbert Bezák se začátkem tohoto týdne přestěhoval do Itálie, kde bude blíže neupřesněnou dobu působit v klášteře. Informovala o tom dnes slovenská média. Oblíbeného katolického duchovního loni odvolal z vysoké církevní funkce tehdejší papež Benedikt XVI. 

Domácí zpravodajství

V Havlíčkově Brodě utrhl vítr plech z kopule kostela, zasahují hasiči

ČTK / 6. 12. 2013 17:29

V Havlíčkově Brodě utrhl vítr plech z kopule kostela, zasahují hasiči V Havlíčkově Brodě utrhl vítr velký kus plechu z barokní kopule kostela Nanebevzetí Panny Marie. Plech zůstal srolovaný na střeše, přibližně v třicetimetrové výšce. Hasiči tam poslali skupinu lezců, kteří se snaží střechu zajistit. Městská policie kvůli nebezpečí pádu uzavřela cesty pro pěší kolem kostela, omezena by měla být i doprava na silnici u kostela. Vyplývá to z údajů krajských hasičů a městské policie. 

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
54%
 
Spíše ano
21%
 
Ne
22%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 90)