Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Arcibiskup Pietro Parolin nastoupil do úřadu státního sekretáře Svatého stolce

Ze světa

Arcibiskup Pietro Parolin nastoupil do úřadu státního sekretáře Svatého stolce

Radiovaticana.cz / 18. 11. 2013 12:40

Ve vatikánském Domě sv. Marty se v sobotu ubytoval nový státní sekretář Svatého stolce, arcibiskup Pietro Parolin. Jak informoval tiskový mluvčí P. Lombardi, v pondělí mons. Parolin zahájí pracovní činnost ve své kanceláři v Apoštolském paláci. Dosud není jisté, zda se také nastěhuje do oficiálního služebního bytu v témže paláci.

Ze světa

Finanční dozorčí úřad pokračuje v očišťování vatikánské banky

Radiovaticana.cz / 18. 11. 2013 12:13

Finanční dozorčí úřad pokračuje v očišťování vatikánské banky "Ve Vatikánu všeobecně vnímám dostatečnou politickou podporu", uvedl pro páteční vydání deníku Neue Zürcher Zeitung ředitel vatikánského Finančního dozorčího úřadu René Brülhart. Ten poskytl obsáhlý rozhovor hospodářské příloze švýcarského listu. Vysvětluje v něm, že opatření proti praní špinavých peněz jsou v případě Svatého stolce na velmi dobré cestě. Dokazuje to podstatně vyšší počet odhalených podezřelých finančních transakcí za letoší rok než pouhých šest případů vloni. Brülhart chce o předložit konkrétní čísla na konci tohoto roku.

Domácí zpravodajství

U dálniční kaple nedaleko Plzně si lidé připomněli oběti nehod

ČTK / 17. 11. 2013 22:39

Několik desítek lidí si dnes v kapli u dálnice D5 u Šlovic nedaleko Plzně připomnělo tisíce těch, kteří zahynou každý rok při dopravních nehodách. Na třetí listopadovou neděli připadá Světový den obětí dopravních nehod.

Kultura

Výzdobu svatovítské katedrály obohatila socha Jana Koblasy

ČTK / 17. 11. 2013 22:23

Výzdobu svatovítské katedrály obohatila socha Jana Koblasy Sochařskou výzdobu katedrály sv. Víta na Pražském hradě obohatila plastika mezinárodně uznávaného sochaře, malíře a grafika Jana Koblasy s názvem Vzkříšení.

Ze světa

Filipínci se modlili v rozbořených kostelech ve městě Tacloban

ČTK / 17. 11. 2013 7:45

Filipínci, kteří přežili řádění ničivého tajfunu Haiyan, zaplnili dnes polorozbořené kostely v nejvíce zasaženém městě Tacloban. Nedělní mše se zúčastnily tisíce lidí, ve svých modlitbách děkovali Bohu za to, že přežili, popsala agentura Reuters.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
51%
 
Spíše ano
23%
 
Ne
23%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 77)