Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Královéhradecký kraj prodává opočenský klášter. S bezplatným převodem na město nesouhlasí

Domácí zpravodajství

Královéhradecký kraj prodává opočenský klášter. S bezplatným převodem na město nesouhlasí

Ceskatelevize.cz / 31. 10. 2013 16:58

Královéhradecký kraj připravuje prodej barokního kláštera v Opočně soukromému vlastníkovi. Radnice chce prodeji zabránit a požádala kraj, aby – když už bývalý kapucínský klášter nechce – areál raději převedl na město. To by ho však chtělo získat bezplatně, což se zase nezamlouvá kraji, informuje Česká televize.

Domácí zpravodajství

Kardinál Duka je v těchto dnech na návštěvě Ukrajiny

Apha.cz / 31. 10. 2013 16:24

Kardinál Duka je v těchto dnech na návštěvě Ukrajiny Kardinál Dominik Duka ve dnech v těchto dnech podniká cestu po Ukrajině. Během neoficiální návštěvy se setká s představiteli tamní římskokatolické církve, řeckokatolické církve a pravoslaví a navštíví nejdůležitější duchovní místa Ukrajiny. Kardinál Duka zahájil svoji cestu v úterý a vrací se zítra.

Domácí zpravodajství

V Litoměřicích slavnostně otevřeli novou budovu tamější Diecézní charity

Dltm.cz / 31. 10. 2013 16:18

V Litoměřicích slavnostně otevřeli novou budovu tamější Diecézní charity V kostele Všech svatých na Mírovém náměstí v Litoměřicích se v pátek sešlo více než 60 příznivců a přátel litoměřické Charity, aby společně poděkovali za úspěšné dokončení opravy nového charitního sídla. Bohoslužbu celebroval Mons. Jan Baxant, biskup litoměřický.

Domácí zpravodajství

Rada Českého rozhlasu se bude zabývat stížnostmi na průběh rozhovoru s kardinálem Dukou

ČTK / 30. 10. 2013 17:58

Rada Českého rozhlasu se bude zabývat stížnostmi na průběh rozhovoru s kardinálem Dukou Rada Českého rozhlasu se bude zabývat rozhovorem, který v minulém týdnu Radiožurnálu poskytl pražský arcibiskup a kardinál Dominik Duka. Od posluchačů na jeho průběh přišlo zhruba 25 stížností, uvedl dnes předseda rady Tomáš Ratiborský. Český rozhlas v souvislosti s předvolebním vysíláním také podá trestní oznámení na neznámého pachatele, který médiím rozeslal falešnou zprávu o údajném přejmenování Zelené vlny. 

Ze světa

Americká rozvědka možná sledovala i komunikaci papeže Benedikta XVI.

ČTK / 30. 10. 2013 17:59

Americká rozvědka možná sledovala i komunikaci papeže Benedikta XVI. Mezi hovory, které sledovala americká Národní bezpečnostní agentura (NSA), mohly být i telefonáty bývalého papeže Benedikta XVI. Podle italského týdeníku Panorama totiž mezi 46 miliony hovorů monitorovaných v Itálii od loňského prosince do letošního ledna byly i ty z linek, které patří Vatikánu. Podle novinářů je pravděpodobné, že NSA telefonáty Vatikánu sledovala až do březnového konkláve, které zvolilo nynějšího papeže Františka. 

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
52%
 
Spíše ano
24%
 
Ne
22%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 46)