Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Věřící se poprvé od začátku pandemie vrací na poutní místo v Lurdách

Ze světa

Věřící se poprvé od začátku pandemie vrací na poutní místo v Lurdách

ČTK / 15. 2. 2022 21:06

Po téměř dvou letech se poprvé na poutní místo ve francouzských Lurdách vrátili návštěvníci, nebyli zde od začátku pandemie covidu-19. K návratu došlo symbolicky, 11. února, protože v tento den v roce 1858 se zde poprvé údajně zjevila Uzavření jeskyně se výrazně podepsalo na návštěvnosti jihofrancouzského města se 14.000 obyvatel, jehož rozpočet závisí z 90 procent na cestovním ruchu.

Domácí zpravodajství

Předseda ČBK arcibiskup Graubner podpořil Benedikta XVI. v kauze kolem zneužívání

ČTK, red. / 15. 2. 2022 20:55

Předseda ČBK arcibiskup Graubner podpořil Benedikta XVI. v kauze kolem zneužívání Předseda ČBK arcibiskup Jan Graubner vyjádřil podporu emeritnímu papeži Benediktovi XVI. v kauze údajného krytí sexuálního zneužívání. Dopis poslal do vatikánského bydliště bývalého papeže a adresoval jej jménem českých a moravských biskupů. S vyjádřením není spokojen předseda spolku Někdo Ti uvěří Jiří Kylar.

Domácí zpravodajství

Duka se zastal Josepha Ratzingera, kvůli kauze kolem zneužívání, píše o „mnichovské zradě podruhé“

ČTK / 10. 2. 2022 21:06

Duka se zastal Josepha Ratzingera, kvůli kauze kolem zneužívání, píše o „mnichovské zradě podruhé“ Pražský arcibiskup Dominik Duka se zastal emeritního papeže Benedikta XVI. v případu jeho obvinění z krytí sexuálního obtěžování. Duka ve svém textu zveřejněném v německém deníku Die Tagespost protestuje proti Ratzingerovu obvinění a mnichovského arcibiskupa i předsedu německé biskupské konference povolává k zodpovědnosti za očernění a pošpinění pověsti papeže Benedikta XVI.

Ze světa

Portugalské komisi k obtěžování v církvi se za měsíc přihlásily stovky lidí

ČTK / 10. 2. 2022 20:57

Portugalské komisi k obtěžování v církvi se za měsíc přihlásily stovky lidí Nezávislé komisi, která zkoumá případy sexuálního zneužití v katolické církvi v Portugalsku, se za první měsíc činnosti přihlásilo přes 200 lidí. To je mnohonásobně více, než kolik podnětů dostaly církevní špičky za posledních 20 let.

Ze světa

Počet katolíků ve světě vzrostl, kněží ale ubylo, uvádí vatikánská ročenka

ČTK / 10. 2. 2022 20:54

Počet katolíků ve světě vzrostl, kněží ale ubylo, uvádí vatikánská ročenka Počet katolíků ve světě v předloňském roce mírně vzrostl. Ukazují to údaje z oficiální církevní ročenky, které dnes zveřejnila vatikánská média. Podle ročenky v roce 2020 na světě žilo 1,36 miliardy pokřtěných katolíků, o 16 milionů více než v roce 2019. Naopak počet kněží i jeptišek klesá.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
49%
 
Spíše ano
28%
 
Ne
20%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 39)