Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Katoličtí biskupové poblahopřáli nově zvolené předsedkyni Evropského parlamentu

Ze světa

Katoličtí biskupové poblahopřáli nově zvolené předsedkyni Evropského parlamentu

Proglas, ČTK, red. / 19. 1. 2022 11:10

Předseda Komise biskupských konferencí Evropské unie, lucemburský arcibiskup Jean Claude Hollerich, jménem uskupení poblahopřál Robertě Metsolaové ke včerejšímu zvolení do čela Evropského parlamentu. Kandidátka nejsilnější lidovecké frakce nahradí v čele jediné přímo volené evropské instituce nedávno zesnulého Davida Sassoliho z Itálie.

Domácí zpravodajství

Apoštolský nuncius Balvo v České republice končí, byl pověřen novou misí v Austrálii

vaticannews, red. / 17. 1. 2022 13:01

Apoštolský nuncius Balvo v České republice končí, byl pověřen novou misí v Austrálii Dosavadní apoštolský nuncius v České republice, arcibiskup Charles Daniel Balvo, byl pověřen novou misí. Papež František jej jmenoval apoštolským nunciem v Austrálii. Balvo byl jmenován apoštolským nunciem v České republice 21. září 2018. 

Domácí zpravodajství

Česko si připomíná sebeupálení Jana Palacha. ČT odvysílá requiem

ČTK, iRozhlas.cz, red. / 16. 1. 2022 12:45

Česko si připomíná sebeupálení Jana Palacha. ČT odvysílá requiem V neděli 16. ledna si připomínáme 53. výročí upálení Jana Palacha. K jeho památníku u Národního muzea na pražském Václavském náměstí položil věnce předseda Senátu Miloš Vystrčil (ODS) a spolu s ním další senátoři. Česká televize pak v pondělí večer odvysílá pořad o jeho sebeupálení, po kterém bude následovat záznam koncertu requiem z Památníku Jana Palacha ve Všetatech.

Ze světa

Papež František poděkoval řeholnici za padesát let péče o lidi z LGBT menšiny

Vlastní zpráva /pš / 16. 1. 2022 15:06

Papež František poděkoval řeholnici za padesát let péče o lidi z LGBT menšiny Sestře Jeannine Gramickové poděkoval papež František za její péči o homosexuální, transsexuální a bisexuální komunitu zvláštním dopisem. František v dopise ocenil blízkost, soucit a něhu, se kterou sestra Gramicková těmto lidem slouží. Zároveň ocenil, že se tato žena nezalekla utrpení těch, kdo jí byli svěřeni a připomněl také těžké situace, kdy Bůh mlčí. 

Ze světa

Kardinál Czerny: Záchrana migrantů na moři je nejvyšší službou

vaticannews, red. / 15. 1. 2022 12:07

Kardinál Czerny: Záchrana migrantů na moři je nejvyšší službou Prefekt vatikánského Úřadu pro integrální lidský rozvoj, kardinal Michael Czerny, se obrátil k dobrovolníkům z organizace „Mediterranea“, v němž jim papežovým jménem vyslovuje podporu několik dní před zahájením nové mise lodi „Mare Jonio“. „Přijít na pomoc našim bratrům a sestrám migrantům je tou nejvyšší službou, kterou můžete nabídnout“, píše kardinál Czerny záchranářům.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
52%
 
Spíše ano
22%
 
Ne
23%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 73)