Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Kardinál Czerny: Záchrana migrantů na moři je nejvyšší službou

Ze světa

Kardinál Czerny: Záchrana migrantů na moři je nejvyšší službou

vaticannews, red. / 15. 1. 2022 12:07

Prefekt vatikánského Úřadu pro integrální lidský rozvoj, kardinal Michael Czerny, se obrátil k dobrovolníkům z organizace „Mediterranea“, v němž jim papežovým jménem vyslovuje podporu několik dní před zahájením nové mise lodi „Mare Jonio“. „Přijít na pomoc našim bratrům a sestrám migrantům je tou nejvyšší službou, kterou můžete nabídnout“, píše kardinál Czerny záchranářům.

Ze světa

Katolická diecéze se omluvila za vyzvídání, zda zneužitá oběť je gay

ČTK / 15. 1. 2022 11:31

Katolická diecéze se omluvila za vyzvídání, zda zneužitá oběť je gay Katolická diecéze v Polsku se tento týden omluvila za to, že požádala soud, aby stanovil, zda muž, kterého v dětství sexuálně zneužíval kněz, je gay a zda mu sexuální kontakt mohl být příjemný a zda z něj mohl mít materiální prospěch. Po široké kritice bielsko-žywiecká diecéze uvedla, že její žádost k soudu neměla obsahovat otázky týkající se sexuality oběti.

Domácí zpravodajství

Sčítání lidu 2021: V Česku ubývá věřících, kteří se hlásí k tradičním církvím

ČTK, red. / 13. 1. 2022 20:10

Sčítání lidu 2021: V Česku ubývá věřících, kteří se hlásí k tradičním církvím V České republice ubývá lidí, kteří se hlásí k nějaké církvi či náboženskému směru. Naopak přibývá nevěřících či věřících bez konkrétní církve či společenství. Ukázaly to první výsledky loňského sčítání lidu, které dnes zveřejnil Český statistický úřad. Z údajů vyplývá, že římskokatolická církev za poslední desetiletí přišla téměř o třetinu věřících, tedy o více než 340.000.

Domácí zpravodajství

Synodu leuenberských církví v ČR předsedají poprvé pouze ženy

Getsemany.cz / 13. 1. 2022 10:41

Synodu leuenberských církví v ČR předsedají poprvé pouze ženy Na začátku prosince minulého roku se ve sboru Českobratrské církve evangelické (ČCE) v Pardubicích konalo 11. zasedání Synodu leuenberských církví v ČR. Původně se mělo konat už v listopadu 2020, ale bylo odložené s ohledem na pandemickou situaci. Synod zahrnuje církve, které se hlásí ke Společenství evangelických církví v Evropě.

Domácí zpravodajství

Pravoslavní věřící v Brně oslavili Vánoce v azylu husitského chrámu

ČTK / 9. 1. 2022 17:02

Pravoslavní věřící v Brně oslavili Vánoce v azylu husitského chrámu Brněnští pravoslavní věřící oslavili narození Krista v azylu, který pro vánoční liturgie získali v husitském chrámu Spasitele. Do pravoslavného chrámu svatého Václava po sporech s vedením olomoucko-brněnské eparchie a odvolání kněze Jozefa Fejsaka nedocházejí.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
51%
 
Spíše ano
23%
 
Ne
23%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 77)