Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Nejsem rasista, ale…? Evangelická církev bojuje proti předsudkům i studentskou literární soutěží

Domácí zpravodajství

Nejsem rasista, ale…? Evangelická církev bojuje proti předsudkům i studentskou literární soutěží

e-cirkev.cz, red. / 5. 1. 2022 17:14

Českobratrská církev evangelická vyhlásila první ročník studentské literární soutěže s lidskoprávní tematikou. Žáci a studenti od 12 do 20 let se mohou formou eseje chopit letošního tématu „Nejsem rasista, ale…“ Nad soutěží převzal záštitu předseda Senátu Parlamentu České republiky Miloš Vystrčil. 

Ze světa

Generální sekretář Světové rady církví se setkal s papežem Františkem

e-cirkev.cz, roz, red. / 5. 1. 2022 14:59

Generální sekretář Světové rady církví se setkal s papežem Františkem Na začátku prosince přijal papež František při soukromé audienci úřadujícího generálního sekretáře Světové rady církví (SRC), reverenda Ioana Saucu, uvádi server e-cirkev.cz. Zástupce Světové rady církví navštívil také kardinála Kurta Kocha, který zároveň stojí v čele Papežské rady pro jednotu křesťanů. 

Ze světa

Italská galerie Uffizi ve Florencii otevřela stálou expozici ruských ikon

ČTK / 5. 1. 2022 9:29

Italská galerie Uffizi ve Florencii otevřela stálou expozici ruských ikon Italská galerie Uffizi ve Florencii otevřela novou stálou expozici ruských ikon. Podle muzea je tato sbírka ruských náboženských obrazů nejstarší mimo území Ruska a Běloruska. Jádro sbírky tvoří obrazy, které do Florencie přivezl toskánský velkovévoda a pozdější římský císař František Štěpán Lotrinský, manžel české a uherské královny Marie Terezie.

Domácí zpravodajství

Nejvyšší soud zamítl dovolání ve sporu o hidžáb

ČTK / 5. 1. 2022 9:23

Nejvyšší soud zamítl dovolání ve sporu o hidžáb Nejvyšší soud zamítl dovolání pražské Střední zdravotnické školy proti zastavení řízení, které s ní dříve vedla somálská studentka kvůli nošení hidžábu při výuce. Dívka svou žalobu před časem stáhla, škola ale chtěla dosáhnout toho, aby soudy vydaly jasné stanovisko, zda lze nošení muslimského šátku zakázat, či ne.

Ze světa

Bojovník proti apartheidu arcibiskup Tutu byl pohřben v prosté dřevěné rakvi

ČTK / 3. 1. 2022 1:26

Bojovník proti apartheidu arcibiskup Tutu byl pohřben v prosté dřevěné rakvi Jihoafrická republika se na Nový rok rozloučila s emeritním arcibiskupem, bojovníkem proti režimu apartheidu a držitelem Nobelovy ceny za mír Desmondem Tutuem. Státního pohřbu v katedrále v Kapském městě, kde Tutu léta kázal proti rasovému útlaku, se zúčastnil i prezident JAR Cyril Ramaphosa.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
52%
 
Spíše ano
26%
 
Ne
19%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 42)