Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Sněmovna odvolala Hanu Lipovskou z Rady České televize

Domácí zpravodajství

Sněmovna odvolala Hanu Lipovskou z Rady České televize

ČTK / 18. 9. 2021 12:04

Sněmovna odvolala z Rady České televize její členku Hanu Lipovskou. Důvodem bylo údajné porušení zákona o České televizi a ztráta nezávislosti, o níž tento zákon hovoří. Lipovská kandiduje v říjnových sněmovních volbách za uskupení Volný blok. Lipovskou navrhla do rady Česká biskupská konference a Sněmovna ji zvolila loni v květnu.

Domácí zpravodajství

V Tetíně oficiálně začala Národní pouť, na místě je lebka sv. Ludmily

ČTK / 17. 9. 2021 21:18

V Tetíně oficiálně začala Národní pouť, na místě je lebka sv. Ludmily  V Tetíně na Berounsku dnes oficiálně začala Národní pouť k výročí 1100 let od smrti sv. Ludmily. Na místě je lebka této světice, kterou přivezl v 17:30 vůz v bezpečnostní koloně z Prahy před kostel svaté Ludmily. O 20 minut později odborníci přenesli vzácný ostatek ve skleněné schráně do kostela. 

Domácí zpravodajství

České dráhy o víkendu vypraví spoje na Svatoludmilskou pouť

ČTK / 16. 9. 2021 11:52

České dráhy o víkendu vypraví spoje na Svatoludmilskou pouť České dráhy v sobotu prodlouží pro poutníky Slovácký expres, který běžně končí svou cestu z Moravy v Praze, až do Berouna, kde se uskuteční Národní svatoludmilská pouť. Pouť je věnována  výročí 1100 let od mučednické smrti svaté Ludmily. Hlavní část programu je plánovaná na sobotní 11. hodinu, kdy začne slavnostní bohoslužba celebrovaná papežským legátem.

Ze světa

S papežem slavila závěrečnou mši řada biskupů a kněží včetně Roberta Bezáka a biskupů z Česka

ČTK, vaticannews, red. / 16. 9. 2021 0:40

S papežem slavila závěrečnou mši řada biskupů a kněží včetně Roberta Bezáka a biskupů z Česka Papež František, který byl od neděle na čtyřdenní návštěvě Slovenska, odcestoval ve středu odpoledne zpět do Vatikánu. Při závěrečné bohoslužbě v Šaštíně na západě Slovenska poblíž hranic s Českou republikou s papežem koncelebrovalo devadesát biskupů, včetně řady biskupů z České republiky, a více než pět set kněží.

Ze světa

Papež na východním Slovensku odsoudil diskriminaci a vyzval k integraci Romů

ČTK, red. / 14. 9. 2021 21:09

Papež na východním Slovensku odsoudil diskriminaci a vyzval k integraci Romů Papež František, který je od neděle na čtyřdenní návštěvě Slovenska, se dnes vyslovil proti diskriminaci Romů a hovořil o nutnosti integrace této menšiny. Učinil tak při návštěvě největšího romského sídliště na Slovensku a patrně i ve střední Evropě - Luníku IX na okraji Košic.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
51%
 
Spíše ano
23%
 
Ne
23%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 77)