Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Biskup Václav Malý dostal státní vyznamenání od prezidentky Čaputové

Ze světa

Biskup Václav Malý dostal státní vyznamenání od prezidentky Čaputové

ČTK / 15. 1. 2024 21:54

Pomocný biskup pražský Václav Malý dostal od slovenské prezidentky Zuzany Čaputové vysoké státní vyznamenání. Malý je mezi 33 osobnostmi z různých oblastí společenského života, které Čaputová ocenila u příležitosti 31. výročí vzniku samostatného Slovenska. To připadlo na 1. ledna, slavnostní ceremoniál předávání vyznamenání byl v neděli v budově Slovenské filharmonie v centru Bratislavy.

Domácí zpravodajství

Skončila Tříkrálová sbírka, výtěžek pomůže potřebným

ČTK / 14. 1. 2024 15:36

Skončila Tříkrálová sbírka, výtěžek pomůže potřebným V neděli 14. ledna naposledy vyrazili do ulic měst koledníci během tradiční Tříkrálové sbírky. Od začátku roku vybírali příspěvky do zapečetěných kasiček na pomoc potřebným. Převodem na účet nebo zasláním dárcovské zprávy lze do sbírky přispívat po celý rok.  

Ze světa

Argentinský prezident pozval papeže Františka na návštěvu, dříve o něm mluvil s despektem

ČTK / 12. 1. 2024 16:38

Argentinský prezident pozval papeže Františka na návštěvu, dříve o něm mluvil s despektem Argentinský prezident Javier Milei poslal do Vatikánu dopis s oficiální pozvánkou papeži Františkovi, aby navštívil zemi, ze které pochází. Informuje o tom španělsky píšící tisk.

Ze světa

Svědkyně Jehovova z Ekvádoru si stěžuje ve Štrasburku na podání transfúze proti její vůli

ČTK / 11. 1. 2024 11:26

Svědkyně Jehovova z Ekvádoru  si stěžuje ve Štrasburku na podání transfúze proti její vůli Evropský soud pro lidská práva (ECHR) ve Štrasburku začal projednávat případ ženy z Ekvádoru, která si stěžuje na Španělsko. Třiapadesátiletá žena se hlásí ke svědkům Jehovovým a kvůli své víře odmítá krevní transfuze. Na soud se obrátila kvůli tomu, že jí lékaři ve Španělsku podali transfuzi navzdory jejímu přání, i když jí tím zachránili život.

Domácí zpravodajství

Církev československá husitská si připomene 600 let od úmrtí Jana Žižky. Chystá i Rok české hudby

ČCSH / 10. 1. 2024 19:21

Církev československá husitská si připomene 600 let od úmrtí Jana Žižky. Chystá i Rok české hudby Při slavnostní bohoslužbě k 104. výročí Církve československé husitské konané 6. ledna  v kostele sv. Mikuláše na Staroměstském náměstí v Praze uvedl v jejím závěru patriarcha Tomáš Butta do výročí roku 2024. Tento rok je „Rokem české hudby“, 600 let uplyne od smrti Jana Žižky a 100 let od konání I. sněmu této církve. 

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
51%
 
Spíše ano
23%
 
Ne
23%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 74)