Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Na Bílé Hoře proběhne akt smíření více jak stovky protestantských a katolických duchovních

Domácí zpravodajství

Na Bílé Hoře proběhne akt smíření více jak stovky protestantských a katolických duchovních

www.iniciativasmireni2020.cz / 6. 5. 2021 23:10

V sobotu 8. 5. proběhne na návrší Bílé hory akt smíření u příležitosti 400. výročí bitvy na Bílé hoře. Setká se tam více než 60 katolických kněží a 60 protestantských kazatelů, aby si vzájemně vyjádřili odpuštění vzájemných zranění z minulosti. Tato Iniciativa smíření byla původně plánována na 7. listopadu 2020, ale kvůli vládním opatřením byla přesunuta na tento termín.

Domácí zpravodajství

Charita vyhlásila sbírku na pomoc strádajícím rodinám v Indii

Charita / 6. 5. 2021 17:20

Charita vyhlásila sbírku na pomoc strádajícím rodinám v Indii Celý svět se znepokojením sleduje, jak se Indie vypořádává s následky pandemie covid-19. Tamní nemocnice se potýkají s nedostatkem kyslíku, lůžek a personálu, mnozí lidé umírají doma bez jakékoliv léčby. Diecézní charita Hradec Králové proto vyhlašuje veřejnou sbírku na pomoc strádajícím rodinám v Indii, pro které indičtí partneři charitního projektu Adopce na dálku již operativně zřídili potřebná léčebná centra.

Ze světa

Alexandr Navalnyj oslavil pravoslavné Velikonoce po dvaceti dnech hladovky

Vlastní zpráva / 6. 5. 2021 11:17

Alexandr Navalnyj oslavil pravoslavné Velikonoce po dvaceti dnech hladovky Alexej Navalnyj ruský právník a politický  opoziční aktivista, který byl v únoru odsouzen ke 3,5 letům odnětí svobody, držel před Velikonocemi 20 dní protestní hladovku, až musel být převezen do vězeňské nemocnice. Hladovku ukončil 22. dubna na radu svých přátel. V neděli, kdy pravoslavní věřící po celém světě oslavili Velikonoce, napsal na svém facebookovém profilu: „Kristus byl vzkříšen! Život a láska zvítězily,“ a dodal, že letošní Velký post byl pro něj obzvlášť obtížný.

Výběr Christnetu

Podpořte provoz portálu Christnet.eu

Vlastní zpráva / 5. 5. 2021 9:27

Podpořte provoz portálu Christnet.eu Vaše pomoc a zájem jsou rozhodující pro další nezávislé fungování magazínu Christnet.eu. Prosíme podpořte naší činnost finančním darem, jakkákoliv částka je pro budoucnost projektu důležitá. I nadále chceme vytvářet nezávislé zpravodajství a publicistiku. Podpořit nás můžete i sdílením článků na Facebooku a dalších sociálních sítích.

Ze světa

Izrael držel den smutku za 45 obětí tlačenice při náboženském shromáždění

ČTK / 3. 5. 2021 0:41

Izrael držel den smutku za 45 obětí tlačenice při náboženském shromáždění Izrael držel v neděli den smutku za 45 lidí, kteří zemřeli při tlačenici během shromáždění příslušníků ortodoxní židovské komunity na hoře Meron, jež se konalo ze čtvrtka na pátek na severu země. Vlajky jsou spuštěny na půl žerdi. Úřady vyšetřují, kdo je za jednu z nejtragičtějších civilních katastrof v historii Izraele zodpovědný. 

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
49%
 
Spíše ano
28%
 
Ne
20%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 39)