Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Poutníci projdou celou republikou k uctění památky svaté Ludmily

Domácí zpravodajství

Poutníci projdou celou republikou k uctění památky svaté Ludmily

ČTK / 28. 4. 2021 11:03

Poutníci vyrazí z Velehradu do Tetína na Berounsku až v červnu. Původně chtěli zahájit první etapu pouti k uctění památky svaté Ludmily už 5. května, vzhledem k epidemické situaci se však rozhodli ji o více než měsíc posunout.  Od umučení svaté Ludmily na Tetíně letos uplyne 1100 let.

Ze světa

Kardinálská konzistoř bude hlasovat o sedmi kanonizacích. Mezi nimi je i misionář Foucauld

cirkev.cz, red. / 27. 4. 2021 20:32

Kardinálská konzistoř bude hlasovat o sedmi kanonizacích. Mezi nimi je i misionář Foucauld Papež František bude v pondělí 3. května předsedat veřejné konzistoři o kauzách svatořečení sedmi blahoslavených mužů a žen. Mezi nimi je i francouzský misionář Charles de Foucauld, mnich žijící poustevnickým způsobem života mezi Tuaregy na Sahaře v Alžíru. 

Ze světa

Izraelská policie dovolila Palestincům odstranit zábrany u Damašské brány v Jeruzalémě

ČTK / 27. 4. 2021 19:52

Izraelská policie dovolila Palestincům odstranit zábrany u Damašské brány v Jeruzalémě Izraelská policie v neděli večer dovolila Palestincům odstranit zábrany u Damašské brány, jednoho z hlavních vstupních míst do jeruzalémského Starého města. Na místě se většinou Arabové scházejí po večerní modlitbě v době postního měsíce ramadánu, Izrael jim to však letos nepovolil.

Domácí zpravodajství

Církev.cz: Podmínky pro konání bohoslužeb se uvolňují, budou platit jen základní omezení

cirkev.cz, red. / 25. 4. 2021 20:55

Církev.cz: Podmínky pro konání bohoslužeb se uvolňují, budou platit jen základní omezení Na základě mimořádného opatření Vlády ČR dochází od 26. dubna i ke změnám pravidel pro návštěvy bohoslužeb. Těch se budou moci věřící účastnit za splnění tří podmínek: ochrana dýchacích cest, rozestupy a dezinfekce.

Domácí zpravodajství

Kardinál Duka udělil ke svátku sv. Vojtěcha medaile šesti osobnostem

ČTK / 25. 4. 2021 20:31

Kardinál Duka udělil ke svátku sv. Vojtěcha medaile šesti osobnostem Pražský arcibiskup kardinál Dominik Duka v pátek během bohoslužby v katedrále sv. Víta ocenil šest osobností za jejich službu církvi. Udělil jim medaile u příležitosti svátku sv. Vojtěcha. Svatý Vojtěch (asi 956 až 23. dubna 997) je po svatém Václavovi druhý patron země české a hlavní patron pražské arcidiecéze. Pozici pražského arcibiskupa se také říká svatovojtěšský stolec.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
49%
 
Spíše ano
24%
 
Ne
25%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 53)