Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Zemřel kněz, teolog a kritik církve Hans Küng

Ze světa

Zemřel kněz, teolog a kritik církve Hans Küng

Vlastní zpráva / 6. 4. 2021 18:28

V německém univerzitním městě Tübingen zemřel v úterý 6. dubna kněz, teolog a kritik církve Hans Küng ve věku 93 let. V letech 1960 – 1996 se výrazně podílel na podobě katolické církve. Byl jedním z významných teologů, kteří ovlivnili II. vatikánský koncil, jeho knihy se staly bestsellery. Rodilý Švýcar se výrazně angažoval také v oblasti mezináboženského dialogu, především prostřednictvím projektu a nadace Světový étos. 

Ze světa

Blíží se ramadán. Pouť do Mekky bude umožněna zejména jen očkovaným

ČTK / 6. 4. 2021 11:44

Blíží se ramadán. Pouť do Mekky bude umožněna zejména jen očkovaným Saúdská Arábie umožní vykonat takzvanou malou pouť do Mekky pouze věřícím, kteří byli očkováni proti covidu-19 nebo mají v těle protilátky po prodělané nemoci. Podle agentury AFP to dnes oznámily saúdskoarabské úřady. Nařízení vejde v platnost o muslimském postním měsíci ramadánu, který letos začíná 13. dubna.

Domácí zpravodajství

Olomoucká teologie natáčí dokument o životě lidí během pandemie

ČTK / 5. 4. 2021 16:41

Olomoucká teologie natáčí dokument o životě lidí během pandemie Cyrilometodějská teologická fakulta Univerzity Palackého v Olomouci se rozhodla v pěti dílech dokumentárního cyklu zachytit životní příběhy lidí během pandemie covidu-19. Prostor v něm mají dostat zdravotníci, rodiče-samoživitelé, podnikatelé, děti i senioři. 

Ze světa

Papež František pronesl tradiční poselství Urbi et orbi

ČTK, red. / 4. 4. 2021 17:01

Papež František pronesl tradiční poselství Urbi et orbi Papež František dnes ve svém poselství Urbi et orbi (Městu a světu) apeloval na rychlejší distribuci vakcín, zejména chudým zemím. Ozbrojené konflikty během pandemie označil za skandální. Velikonoční liturgii předsedal kvůli pandemii covidu-19 už druhý rok za sebou v omezeném režimu, uvnitř Svatopetrské baziliky. 

Domácí zpravodajství

Věřící na Lomci slavili kvůli pandemii velikonoční vigilii venku před kostelem

ČTK / 3. 4. 2021 22:08

Věřící na Lomci slavili kvůli pandemii velikonoční vigilii venku před kostelem Jako možnost k návratu k vyšším hodnotám bere současnou situaci kolem koronaviru páter Josef Prokeš, jenž dnes sloužil liturgii ve venkovním areálu kostela v Lomci na Strakonicku. Velikonoční vigilie, největší událost v roce pro křesťany, se přesunula do plenéru kvůli opatření souvisejících s koronavirem.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
49%
 
Spíše ano
24%
 
Ne
25%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 53)