Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Počty církevních pohřbů rok od roku klesají

Domácí zpravodajství

Počty církevních pohřbů rok od roku klesají

ČTK / 2. 11. 2020 21:28

Počty církevních pohřbů rok od roku mírně klesají. V loňském roce jich bylo 20.642, což bylo nejméně od vzniku České republiky. Církevní pohřeb mělo 18,4 procenta zemřelých.

Ze světa

Papež chce vymýtit korupci v církvi, ale není velký optimista

ČTK / 1. 11. 2020 17:59

Papež chce vymýtit korupci v církvi, ale není velký optimista Papež František prohlásil, že je rozhodnutý vymýtit korupci v katolické církvi, ale není prý přehnaně optimistický, protože tento problém provází lidstvo už po staletí. Řekl to v rozhovoru s italskou agenturou AdnKronos, který byl zveřejněn v pátek.

Ze světa

Papež ruší veřejné audience, ohroženy jsou i Vánoce. V Česku mohou být bohoslužby jen pro dvě osoby

ČTK, ERC, red. / 30. 10. 2020 11:25

Papež ruší veřejné audience, ohroženy jsou i Vánoce. V Česku mohou být bohoslužby jen pro dvě osoby Papež František se už kvůli riziku šíření koronavirové infekce nebude během pravidelných audiencí osobně setkávat s věřícími a epidemie nejspíš silně poznamená i letošní oslavy Vánoc ve Vatikánu. Také v České republice jsou veřejná náboženské shromáždění omezena jen na dvě osoby či rodinu. Podle některých biskupů lze za jednorázové akce považovat dušičkové bohoslužby na hřbitovech.

Domácí zpravodajství

Řád bosých karmelitánů v Praze nabízí karanténu v klášteře

Vlastní zpráva / 29. 10. 2020 22:40

Řád bosých karmelitánů v Praze nabízí karanténu v klášteře Klášter na Hradčanském náměstí, kterému se přezdívá Fortna, nabízí ubytování lidem, kteří se ocitli v karanténě a nemají ji kde strávit, nebo se potřebují izolovat od zbytku členů domácnosti.

Ze světa

Papež i politici z celého světa odsoudili útok v Nice

ČTK / 29. 10. 2020 18:17

Papež i politici z celého světa odsoudili útok v Nice Politici z celého světa odsoudili dnešní útok v katedrále Notre Dame v Nice, při kterém zahynuli tři lidé, a vyjádřili solidaritu Francii. Informují o tom tiskové agentury. Vedle evropských státníků odsoudil útok například i papež František nebo turecké ministerstvo zahraničí. Politici také vyzývali k jednotě v boji proti terorismu.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
51%
 
Spíše ano
23%
 
Ne
23%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 77)