Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Kardinál Pell se poprvé od soudu kvůli zneužívání vrací do Říma

Ze světa

Kardinál Pell se poprvé od soudu kvůli zneužívání vrací do Říma

ČTK / 29. 9. 2020 10:14

Australský kardinál George Pell, kterého letos nejvyšší soud zprostil viny v kauze sexuálního zneužívání chlapců, se poprvé po třech letech vrací do Vatikánu. Australská média s odvoláním na mluvčí arcidiecéze v Sydney uvedla, že Pell do Říma odlétá dnes. Není ale jasné, jaký je účel jeho cesty ani jak dlouho má trvat

Ze světa

Lukašenko si vyžádal odvolání metropolity Pavla. Nový biskup Venijamin vyzval k půstu a modlitbám

ČTK / 27. 9. 2020 21:04

Lukašenko si vyžádal odvolání metropolity Pavla. Nový biskup Venijamin vyzval k půstu a modlitbám K třídennímu půstu a modlitbám za dobré změny ve společnosti a navrácení míru do Běloruska vyzval věřící nový minský metropolita Venijamin, který od konce srpna stojí v čele běloruské pravoslavné církve. Biskup byl do čela běloruské církve povýšen po odvolání metropolity Pavla. Jeho odvolání si podle  serveru Newsru.com osobně vyžádal u hlavy ruské pravoslavné církve, moskevského patriarchy Kirilla, a u ruského prezidenta Vladimira Putina běloruský prezident Alexandr Lukašenko.

Domácí zpravodajství

Procesí s palladiem zakončil Svatováclavský chorál a hymna

ČTK / 27. 9. 2020 20:52

Procesí s palladiem zakončil Svatováclavský chorál a hymna Svatováclavský chorál a státní hymna bývalého Československa dnes v Praze na Václavském náměstí u sochy sv. Václava zakončily tradiční průvod s palladiem země české. Procesí s obrazem Staroboleslavské madony, který je po staletí jedním ze symbolů české státnosti, ze zúčastnilo několik desítek věřících.

Ze světa

Polská nositelka Nobelovy ceny Tokarczuková odmítla ocenění kvůli negativnímu postoji biskupa k LGBT

ČTK / 27. 9. 2020 20:49

Polská nositelka Nobelovy ceny Tokarczuková odmítla ocenění kvůli negativnímu postoji biskupa k LGBT Polská držitelka Nobelovy ceny za literaturu Olga Tokarczuková podle agentury AP odmítla čestné občanství Dolnoslezského vojvodství, protože stejné vyznamenání má dostat také biskup římskokatolické církve, který je známý svými negativními komentáři na adresu komunity leseb, gayů, bisexuálů a transgenderových osob (LGBT).

Ze světa

Pandemie je příležitostí ke změně, řekl papež Valnému shromáždění OSN

ČTK / 26. 9. 2020 16:06

Pandemie je příležitostí ke změně, řekl papež Valnému shromáždění OSN Papež František ve čtvrtek ve svém videoposelství při  všeobecné rozpravě na 75. zasedání Valného shromáždění OSN apeloval na světové vůdce, aby využili koronavirovou krizi jako příležitost k nápravě nespravedlností v globální ekonomice. Vybídl je také, aby odložili podle něj perverzní logiku doktríny jaderného odstrašování. Sílící izolacionistické odpovědi na problémy světa podle papeže nesmějí získat převahu.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
49%
 
Spíše ano
28%
 
Ne
20%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 39)