Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Věšení vlajky na mariánský sloup s

Domácí zpravodajství

Věšení vlajky na mariánský sloup s "nebinární Madonou" přerušili strážníci

ČTK / 5. 9. 2020 9:56

Středeční happening několika aktivistů u Mariánského sloupu na Staroměstském náměstí v Praze přerušili strážníci městské policie. Akce, jejíž součástí byla modlitba a vyvěšení "vlajky s nebinární Madonou" na balustrádu sloupu, podle policie neměla povolení. Umělkyně Darina Alster chtěla happeningem upozornit na útlak, kterému čelí LGBTQ (lesby, gayové, bisexuálové, transgender a queer osoby) a ekologičtí aktivisté.

Domácí zpravodajství

Česká biskupská konference se distancovala od vyjádření Hany Lipovské

Vlastní zpráva / 1. 9. 2020 15:45

Česká biskupská konference se distancovala od vyjádření Hany Lipovské Česká biskupská konference (ČBK) se neztotožňuje s vyjádřením Hany Lipovské v rozhovoru, jak ho zveřejnil Týdeník HROT, ohledně postojů k Evropské unii. Podle biskupů se jedná o osobní názory paní Lipovské a práci redaktorů, ne o postoj České biskupské konference.

Ze světa

Berlín prohrál spor o zákaz vyučování s šátkem na hlavě

ČTK / 1. 9. 2020 15:21

Berlín prohrál spor o zákaz vyučování s šátkem na hlavě Německý nejvyšší pracovní soud v Erfurtu koncem srpna rozhodl, že berlínský zákon, který mimo jiné zakazuje učitelkám nosit šátky při vyučování, odporuje ústavě a je diskriminační. Soud se tak postavil za žalující muslimskou učitelku, která napadla takzvaný zákon o neutralitě.

Ze světa

Charlie Hebdo znovu otiskne karikatury Mohameda

ČTK / 1. 9. 2020 15:18

Charlie Hebdo znovu otiskne karikatury Mohameda Francouzský satirický časopis Charlie Hebdo ve svém nejnovějším vydání znovu otiskne karikatury proroka Mohameda, které jako první zveřejnil v roce 2005 dánský deník Jyllands-Posten. Oznámil to dnes vedoucí redakce francouzského časopisu, na jehož kanceláře v lednu 2015 zaútočili islamisté. Nikdy si nedáme pokoj.

Ze světa

Podle pravoslavné církve bude Lenin dříve či později pohřben

ČTK / 1. 9. 2020 15:07

Podle pravoslavné církve bude Lenin dříve či později pohřben Vůdce bolševické revoluce Vladimír Iljič Lenin, jehož nabalzamované tělo i desítky let po pádu komunismu a zániku Sovětského svazu spočívá v mauzoleu na Rudém náměstí v centru Moskvy, bude dříve či později pochován. Uvedl to mluvčí ruské pravoslavné církve Vladimir Legojda.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
49%
 
Spíše ano
24%
 
Ne
25%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 53)