Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Věřící oslaví o víkendu nanebevzetí Panny Marie

Domácí zpravodajství

Věřící oslaví o víkendu nanebevzetí Panny Marie

Vlastní zpráva / 14. 8. 2020 11:02

Na mnoha místech v českých a moravských diecézích se v sobotu uskuteční mariánské slavnosti. Zejména katoličtí věřící slaví nanebevzetí Panny Marie, jeden z nejvýznamnějších mariánských svátků. Velké slavnosti se konají na tradičních mariánských poutních místech, jako je třeba Hostýn, Stará Boleslav či Svatá Hora u Příbrami. V hlavním městě po bohoslužbě v chrámu Panny Marie před Týnem požehná v poledne pražský arcibiskup Dominik Duka obnovenému mariánskému sloupu na Staroměstském náměstí.

Domácí zpravodajství

Pamětní listinu Mariánského sloupu podepsali Duka, Zeman, Ovčáček, Bobošíková, Babiš i Schillerová

Vlastní zpráva / 13. 8. 2020 12:48

Pamětní listinu Mariánského sloupu podepsali Duka, Zeman, Ovčáček, Bobošíková, Babiš i Schillerová V sobotu 15. srpna se na Staroměstském náměstí v Praze uskuteční požehnání Mariánského sloupu. V rámci této události bude ve speciálním pouzdru do architektury sloupu vložena také pamětní listina, tu ve středu podepsali v arcibiskupském paláci na Hradčanech například kardinál Dominik Duka, prezident Miloš Zeman, premiér Andrej Babiš, ministryně financí Alena Schillerová

Domácí zpravodajství

Ekumenická pouť do Krkonoš začíná ve stejný den jako požehnání mariánského sloupu

e-cirkev.cz, red. / 11. 8. 2020 22:22

Ekumenická pouť do Krkonoš začíná ve stejný den jako požehnání mariánského sloupu Spolek evangelické mládeže (SEM) - Přátelé Herlíkovic zve na Krkonošskou pouť po stopách Karla Hynka Máchy. Trasu z Mělníka do Herlíkovic plánují ujít za týden. Účastníci zdolají 150 kilometrů dlouhou cestu krajinou Kokořínska a Máchova kraje, přes Český ráj a Jičín až do samého srdce Krkonoš.

Domácí zpravodajství

Požehnání mariánského sloupu bude provázet sbírka pro Libanon. Zemi už podpořili evangelíci

ČTK, e-cirkev.cz / 11. 8. 2020 21:41

Požehnání mariánského sloupu bude provázet sbírka pro Libanon. Zemi už podpořili evangelíci Pražské arcibiskupství uspořádá v sobotu během bohoslužby s požehnáním Mariánského sloupu sbírku na podporu obětí výbuchu v libanonském Bejrútu. Účastníci bohoslužby budou moci na místě přispět do pokladniček Arcidiecézní charity Praha.

Ze světa

Kardinál Baretto je připraven dát svůj život za národy Amazonie

La Croix / 10. 8. 2020 18:35

Kardinál Baretto je připraven dát svůj život za národy Amazonie Během velkého online setkání, jež shromáždilo více než tři tisíce indiánských vůdců, malých zemědělců a ekologických aktivistů pocházejících z devíti amazonských zemí, jimiž silně otřásl Covid-19, ujistil účastníky viceprezident Panamazonské církevní sítě (Repam) kardinál Baretto o neotřesitelné podpoře ze strany církve. 

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
51%
 
Spíše ano
23%
 
Ne
24%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 55)