Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Polský prezident Duda se po znovuzvolení jel modlit do Čenstochové

Ze světa

Polský prezident Duda se po znovuzvolení jel modlit do Čenstochové

ČTK / 14. 7. 2020 11:12

Polský konzervativní prezident Andrzej Duda, který v nedělních volbách obhájil svůj post, se v pondělí večer odjel modlit do kláštera na Jasné Hoře v Čenstochové. Informovala o tom polská média. Do centra mariánského kultu v Polsku se Duda vydal i po svém prvním zvolení do funkce hlavy státu před pěti lety.

Ze světa

Mozaiky v chrámu Hagia Sofia budou během modliteb zakryty

ČTK / 14. 7. 2020 10:21

Mozaiky v chrámu Hagia Sofia budou během modliteb zakryty Mozaiky a fresky v istanbulském chrámu Boží Moudrosti (Hagia Sofia) budou během muslimských modliteb zakryty závěsy či laserem, řekl novinářům v pondělí mluvčí turecké vládní strany Ömer Çelik.

Ze světa

Z chrámu Hagia Sofia bude opět mešita, rozhodl Erdogan

ČTK / 10. 7. 2020 17:47

Z chrámu Hagia Sofia bude opět mešita, rozhodl Erdogan Istanbulský chrám Boží Moudrosti (Hagia Sofia), který nyní funguje jako muzeum, se po 85 letech přemění zpět na mešitu. Rozhodl o tom dnes prezident Recep Tayyip Erdogan, který podepsal příslušný dekret.

Ze světa

Vatikán podle tisku spustil vyšetřování dalšího polského biskupa

ČTK / 9. 7. 2020 10:58

Vatikán podle tisku spustil vyšetřování dalšího polského biskupa Vatikán nařídil vyšetřit počínání dalšího polského biskupa kvůli podezření, že chránil kněze dopouštějícího se sexuálního zneužívání dětí. Uvedl to dnes list Gazeta Wyborcza s tím, že obdobná podezření zaznívají na adresu i dalších polských duchovních.

Domácí zpravodajství

Češi ve videopozdravu přejí dalajlamovi k 85. narozeninám. Připojil se i Halík nebo Pánek

ČTK / 8. 7. 2020 17:51

Češi ve videopozdravu přejí dalajlamovi k 85. narozeninám. Připojil se i Halík nebo Pánek Bývalá první dáma Dagmar Havlová, duchovní a filozof Tomáš Halík, pražský primátor Zdeněk Hřib, ředitel organizace Člověk v tísni Šimon Pánek, několik senátorů, herců a další osobnosti natočili videopozdrav, v němž gratulují dalajlamovi k jeho 85. narozeninám. Vyjadřují v něm také respekt k hodnotám a myšlenkám, které duchovní vůdce Tibetu dlouhá léta prosazuje.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
49%
 
Spíše ano
24%
 
Ne
25%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 53)