Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Papež vyhlásil zvláštní rok Laudato Si‘

Ze světa

Papež vyhlásil zvláštní rok Laudato Si‘

Vlastní zpráva / 27. 5. 2020 22:58

Pět let po vydání encykliky vyzdvihující péči o stvoření vyzval papež v neděli 24. května ke slavení zvláštního roku Laudato Si‘. Během něj má církev ukázat, jakými způsoby může doprovázet svět po pandemii Covid-19.

 

Ze světa

V Polsku poutníci měli problémy s policií, nedodržovali restrikce

ČTK, red. / 26. 5. 2020 22:02

V Polsku poutníci měli problémy s policií, nedodržovali restrikce Poutníci, kteří se ze středopolského městečka Lowicz vydali na už 365. pouť do kláštera na Jasné Hoře v Čenstochové, na jedno z nejdůležitějších míst pro katolíky v Polsku nedojdou. Kněz, který náboženskou výpravu pořádal, ji ukončil poté, co policie několikrát napomínala poutníky kvůli tomu, že nedodržovali zákaz veřejných shromáždění zavedený kvůli koronaviru.

Ze světa

Na Svatopetrské náměstí se po třech měsících vrátili věřící. Nemocných v Itálii rychle ubývá

ČTK, red. / 26. 5. 2020 21:39

Na Svatopetrské náměstí se po třech měsících vrátili věřící. Nemocných v Itálii rychle ubývá Na Svatopetrské náměstí ve Vatikánu se u příležitosti tradičního vystoupení papeže Františka v něděli po třech měsících vrátili věřící. Náměstí bylo pro veřejnost uzavřené kvůli šíření koronaviru, jež Itálii tvrdě zasáhl. Vatikán v uvolňování restriktivních opatření kopíruje Itálii, kde se počty nemocných každý den výrazně snižují

Ze světa

Kostel v Berlíně otevřel dveře muslimům. Do mešity se kvůli omezením nevešli

ČTK, red. / 25. 5. 2020 21:51

Kostel v Berlíně otevřel dveře muslimům. Do mešity se kvůli omezením nevešli Luteránský kostel v německé metropoli Berlíně otevřel dveře muslimům, kteří se kvůli koronavirovým restrikcím nevešli do mešity. Muslimské modlitby se zúčastnila i farářka, informovala agentura Reuters.

Ze světa

V Německu se při bohoslužbách nakazilo na 40 lidí. V zemi je ale již méně nemocných než v ČR

ČTK, red. / 24. 5. 2020 23:35

V Německu se při bohoslužbách nakazilo na 40 lidí. V zemi je ale již méně nemocných než v ČR Více než 40 lidí se nakazilo koronavirem poté, co se počátkem měsíce zúčastnili bohoslužby ve Frankfurtu nad Mohanem. V zemi je ale již několik týdnů méně nemocných v přepočtu na 1 milion obyvatel než v České republice. 

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
52%
 
Spíše ano
26%
 
Ne
19%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 42)