Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Pavel Černý: S kardinálem Dominikem Dukou jsme se usmířili v katedrále

Domácí zpravodajství

Pavel Černý: S kardinálem Dominikem Dukou jsme se usmířili v katedrále

Vlastní zpráva / 22. 1. 2020 20:53

Včera podle jednoho z protagonistů skončil medializovaný osobní spor mezi kardinálem Dukou a emeritním předsedou Ekumenické rady církví Pavlem Černým. Ten zaslal magazínu Christnet své vyjádření, v němž mj. sděluje, že při včerejší bohoslužbě ke stému výročí narození Chiary Lubichové v katedrále sv. Víta si podali ruce a usmířili se.

Domácí zpravodajství

Probíhá Týden modliteb za jednotu křesťanů. V Praze předsedal Graubner, kázal Ženatý

cirkev.cz, e-cirkev.cz / 22. 1. 2020 10:13

Probíhá Týden modliteb za jednotu křesťanů. V Praze předsedal Graubner, kázal Ženatý Společná ekumenická bohoslužba v první den Týdne modliteb za jednotu křesťanů se konala v pondělí 20. ledna od 18.00 v kostele sv. Vojtěcha v pražských Dejvicích.

Ze světa

Rok 2021 se má v Německu nést ve znamení židovské kultury a života

ČTK / 22. 1. 2020 9:52

Rok 2021 se má v Německu nést ve znamení židovské kultury a života Příští rok se má v Německu nést ve znamení židovské kultury a židovského života. Počítají s tím alespoň zástupci židovských organizací, které si sérií kulturních, odborných, ale třeba také gastronomických akcí chtějí připomínat výročí 1700 let od první oficiální zmínky o Židech na německém území.

Domácí zpravodajství

V Brně vznikla výzva směřující proti náboženské nenávisti

ČTK / 21. 1. 2020 17:02

V Brně vznikla výzva směřující proti náboženské nenávisti Více než dvacítka zastupitelů Brna a jeho městských částí se podepsala pod výzvu, která směřuje proti nábožensky motivované nenávisti. Výzvu inicioval spolek Otevřené Brno kvůli tomu, že někdo začátkem ledna posprejoval brněnskou mešitu nápisem „Nešiřte islám v ČR! Jinak vás zabijeme“.

Domácí zpravodajství

Spolek chce propagovat dílo kněze a vědce Teilharda de Chardin

ČTK / 20. 1. 2020 17:55

Spolek chce propagovat dílo kněze a vědce Teilharda de Chardin Vydat v češtině překlady francouzského filozofa, kněze a přírodovědce Pierra Teilharda de Chardin (1881 až 1955) je cílem právě založeného spolku. Jezuita, na jehož myšlenky navázala řada myslitelů, ve svém díle předložil originální syntézu biblické představy o stvoření světa a poznatků moderní vědy o evoluci. V češtině jsou k dispozici zatím jen čtyři z celkových 13 svazků sebraných spisů.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
51%
 
Spíše ano
22%
 
Ne
25%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 51)