Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Židovští poutníci na Ukrajině čelili napadení, informují média

Ze světa

Židovští poutníci na Ukrajině čelili napadení, informují média

ČTK / 16. 1. 2020 22:37

Židovští poutníci se u hrobu významného rabína v Umani, asi 200 kilometrů od Kyjeva, stali terčem útoku tří desítek Ukrajinců ozbrojených noži a pálkami. Přivolaní policisté situaci jen přihlíželi, napadeným se ani nepokusili pomoci, uvedla  na svém webu televize 112.

Ze světa

Kniha o celibátu vyvolala spor mezi kardinálem a bývalým papežem

ČTK / 16. 1. 2020 11:32

Kniha o celibátu vyvolala spor mezi kardinálem a bývalým papežem Polemiky v katolické církvi kolem kněžského celibátu nabraly v těchto dnech nový rozměr v podobě sporu mezi guinejským kardinálem Robertem Sarahem a bývalým papežem Benediktem XVI. Ve středu této dvojici vyšla kniha, jejímž cílem se podle médií jeví snaha v souvislosti se zmíněným ožehavým tématem vyvinout tlak na současného papeže Františka. Benedikt se ale nyní od publikace skrze svého tajemníka distancoval.

Ze světa

Ulicemi Manily prošly statisíce katolíků s černou sochou Krista

ČTK / 10. 1. 2020 16:12

Ulicemi Manily prošly statisíce katolíků s černou sochou Krista Statisíce lidí se dnes ve filipínské metropoli Manile zúčastnily každoročního průvodu, v němž je vezena černá socha Ježíše Krista. Organizátoři před začátkem procesí uvedli, že očekávají účast až šesti milionů katolíků. Podle agentury AP se věřící nejprve pomodlili za mír na Blízkém východě a poté se vydali do ulic.

Ze světa

Brazilský soud zrušil zákaz filmu, v němž je Ježíš homosexuál

ČTK / 10. 1. 2020 15:58

Brazilský soud zrušil zákaz filmu, v němž je Ježíš homosexuál Brazilský nejvyšší soud zrušil předběžné opatření soudce z Ria de Janeiro, který nařídil internetové streamovací službě Netflix stáhnout z nabídky film zobrazující Ježíše Krista jako možného homosexuála.

Domácí zpravodajství

Církev československá husitská si v sobotu připomene 100 let od svého vzniku

ČTK, red. / 9. 1. 2020 0:16

Církev československá husitská si v sobotu připomene 100 let od svého vzniku  Sto let své existence si letos připomíná Církev československá husitská (CČSH). K církvi, která vznikla jako národní církev s názvem Církev československá (CČS), se v posledních letech hlásí asi 41.000 věřících. Současný název nese od roku 1971.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
50%
 
Spíše ano
24%
 
Ne
24%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 54)