Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
František odsoudil země vyrábějící zbraně, ale které odmítají uprchlíky

Ze světa

František odsoudil země vyrábějící zbraně, ale které odmítají uprchlíky

ČTK / 30. 9. 2019 10:48

Papež František v neděli odsoudil některé země, že vyrábějí zbraně nasazované ve válkách v jiných zemích, ale uprchlíky, které odtud násilný konflikt vyžene, přijímat odmítají. Papež, který je původem z Argentiny a jeho rodiče byli italští přistěhovalci, to řekl při příležitosti Světového dne migrantů a uprchlíků. Informují o tom světové agentury.

Domácí zpravodajství

Národní svatováclavskou pouť navštívily tisíce lidí

ČTK / 29. 9. 2019 1:00

Národní svatováclavskou pouť navštívily tisíce lidí Tisíce lidí dnes dorazily na Národní svatováclavskou pouť do Staré Boleslavi, kde byl před 1084 lety zavražděn kníže Václav. Odkaz světce a patrona země si připomněly davy poutníků na Mariánském náměstí při tradiční poutní mši.

Ze světa

Podle většiny Rakušanů nemá islám na Západě místo

ČTK / 27. 9. 2019 15:20

Podle většiny Rakušanů nemá islám na Západě místo Na 45 procent Rakušanů se domnívá, že by muslimové neměli mít stejná práva jako všichni ostatní v zemi. Vyplývá to z průzkumu veřejného mínění salcburské univerzity, který ukazuje značnou nedůvěřivost k islámu v rakouské společnosti. Podle agentury AFP na dotaz, zda má islám na Západě své místo, odpovědělo záporně 70 procent dotázaných. 

Domácí zpravodajství

Papež byl v České republice naposledy před deseti lety

ČTK / 26. 9. 2019 8:49

Papež byl v České republice naposledy před deseti lety Papež naposledy do ČR zavítal před deseti lety, 26. září 2009 zahájil tehdejší papež Benedikt XVI. třídenní návštěvu České republiky. U příležitosti výročí svatého Václava a 20. výročí sametové revoluce papež mimo jiné navštívil kostel Panny Marie Vítězné na Malé Straně s proslulou soškou Pražského Jezulátka.

Ze světa

Trump propagoval svobodu vyznání na akci, kde byla řeč o pronásledování Ujgurů v Číně

ČTK / 26. 9. 2019 8:52

Trump propagoval svobodu vyznání na akci, kde byla řeč o pronásledování Ujgurů v Číně Americký prezident Donald Trump  na okraj jednání OSN vyzval k ukončení pronásledování na základě náboženského vyznání, a to na akci, kde se mluvilo o pošlapávání práv čínských menšinových Ujgurů Pekingem. Informovala o tom agentura Reuters.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
49%
 
Spíše ano
28%
 
Ne
20%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 39)