Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Ekumenická rada církví jasně odmítla antisemitismus. Výbor je vděčný za členství židovských obcí

Domácí zpravodajství

Ekumenická rada církví jasně odmítla antisemitismus. Výbor je vděčný za členství židovských obcí

ERC / 24. 9. 2019 9:27

Řídící výbor Ekumenické rady církví (ERC) se na svém jednání 18. a 19. září zaobíral otázkou antisemitismu a rozhodně odmítl antisemitismus ve všech jeho podobách. Zástupci ERC také vyjádřili vděčnost za skutečnost, že Federace židovských obcí je od počátku 90. let jejím členem pozorovatelem.

Ze světa

Tisíce lidí protestovaly v Bratislavě proti interrupcím

ČTK / 23. 9. 2019 15:12

Tisíce lidí protestovaly v Bratislavě proti interrupcím Tisíce lidí včera v centru Bratislavy protestovaly proti interrupcím. Shromáždění a následný průvod ulicemi slovenské metropole pod názvem Národní pochod za život svolali katoličtí biskupové a nezisková organizace Kanet. Náměstí u sídla slovenské vlády podle organizátorů zaplnily desítky tisíc lidí. Poslanci slovenské sněmovny předložili několik návrhů na zpřísnění podmínek umělého přerušení těhotenství a parlament by se jimi měl zabývat na probíhající schůzi.

Ze světa

Krakovská arcidiecéze propustila tři pracovnice proto, že nejsou vdané

ČTK / 24. 9. 2019 13:11

Krakovská arcidiecéze propustila tři pracovnice proto, že nejsou vdané Krakovská arcidiecéze propustila ze svého tiskového oddělení tři pracovnice, jež nemají manžela. Zástupci polské katolické církve to uvedli v prohlášení, v němž reagovali na zprávy médií o tom, že v arcidiecézi přišlo bez varování o práci pět žen, které mají rodiny.

Domácí zpravodajství

Sjezd husitské mládeže navštíví muslimové i věřící zástupci LGBT+ komunity. Tématem bude i klima

CČSH / 23. 9. 2019 9:22

Sjezd husitské mládeže navštíví muslimové i věřící zástupci LGBT+ komunity. Tématem bude i klima Vršovický sbor Církve československé husitské bude o víkendu 27. 9. – 29. 9.  hostit setkání mladých křesťanů z České republiky. Pod parafrázovaným biblickým heslem „Věř, druhé neměř.“ bude stovka účastníků mluvit o tématech, která rozdělují svět. Na programu je prohlídka Prahy očima lidí bez domova, diskuze o přístupu křesťanů k LGBT+ tématice, koncert romské kapely, a nebo také společná večeře se zástupci muslimské komunity v ČR.  Účastníci se také budou moci zapojit do programu reagujícího na aktuální výzvu k ochraně klimatu.

Domácí zpravodajství

V Kralicích si připomněli 440. výročí od vydání Bible kralické

ČTK / 23. 9. 2019 8:36

V Kralicích si připomněli 440. výročí od vydání Bible kralické Výročí 440 let od vydání prvního dílu Bible kralické si v sobotu připomněli v Kralicích nad Oslavou na Třebíčsku. Bible kralická je první český překlad bible z původních jazyků, tedy hebrejštiny, aramejštiny a řečtiny, nikoliv latinské Vulgaty. První vydání vyšlo v šesti svazcích. V době rekatolizace spojovala rozptýlené skupiny českých a moravských exulantů i domácí tajné nekatolíky.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
50%
 
Spíše ano
24%
 
Ne
24%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 54)