Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Arcibiskup z Cantenbury přirovnal IS k biblickému králi Herodovi. Královna hledá naději v evangeliu

Ze světa

Arcibiskup z Cantenbury přirovnal IS k biblickému králi Herodovi. Královna hledá naději v evangeliu

ČTK / ČT / 28. 12. 2015 12:50

Radikální organizace Islámský stát je "Herodem dneška", protože stejně jako král Herodes i ona usiluje o "vyhnání křesťanů". Při vánoční bohoslužbě v katedrále v Cantenbury to řekl arcibiskup z Canterbury Justin Welby. Naději na triumf světla nad temnotou v těchto nelehkých časech pak vyjádřila ve svém tradičním vánočním poselství britská královna Alžběta II.

Ze světa

Papež František odsoudil ve vánočním poselství krutost terorismu a varoval před životem v konzumu

čtk/redakce / 25. 12. 2015 13:04

Papež František odsoudil ve vánočním poselství krutost terorismu a varoval před životem v konzumu Papež František v dnešním tradičním poselství Městu a světu odsoudil "kruté teroristické akce" a ničení kulturního dědictví jednotlivých národů. Papež také vyslovil naději, že se podaří ukončit boje v Sýrii a Libyi. Vyjádřil úctu těm státům a osobám, které se ujímají uprchlíků. Předtím o vánoční liturgii na Štedrý den večer vyzýval, k návratu k základním životním hodnotám, střídmosti a jednoduchého života bez konzumu.

Ze světa

Duka spolu s dobrovolníky přivítal osamělé lidi. Chudí poobědvali i v Brně nebo v římské bazilice

čtk/redakce / 25. 12. 2015 12:43

Duka spolu s dobrovolníky přivítal osamělé lidi. Chudí poobědvali i v Brně nebo v římské bazilice Pražský arcibiskup Dominik Duka  dnes spolu s řadou dobrovolníků přivítá u vánočního oběda bezdomovce, seniory, uprchlíky, lidi postižené, osamělé a na okraji společnosti. Oběd na Boží hod vánoční pořádá letos pošestnácté celosvětové hnutí katolické církve komunita Sant ́Egidio.

Ze světa

Jeruzalémský patriarcha vyjádřil při vánoční bohoslužbě pochopení pro Palestince a Syřany

ČTK / 25. 12. 2015 12:32

Jeruzalémský patriarcha vyjádřil při vánoční bohoslužbě  pochopení pro Palestince a Syřany Jeruzalémský patriarcha vyjádřil během půlnoční bohoslužby v Betlémě pochopení pro vážnou situaci, ve které se nacházejí Palestinci, syrští uprchlíci a "oběti všech forem terorismu" po celém světě. "Všem obyvatelům Svaté země" popřál šťastný nový rok plný zdraví, uvedla agentura AP.

Ze světa

Evropskou cenu Karla Velikého příští rok dostane papež František

ČTK / 23. 12. 2015 14:17

Evropskou cenu Karla Velikého příští rok dostane papež František Cenu Karla Velikého, jedno z nejprestižnějších evropských ocenění, převezeme příští rok papež František. S odvoláním na vedení společnosti pro udílení ceny sídlící v západoněmeckých Cáchách o tom dnes informovala agentura DPA. V době krize prý papež lidem nabízí naději a povzbuzení.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
52%
 
Spíše ano
22%
 
Ne
23%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 82)