Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Terorismus nemá náboženství, shodli se u Salvátora zástupci tří náboženství

Domácí zpravodajství

Terorismus nemá náboženství, shodli se u Salvátora zástupci tří náboženství

ČTK / 19. 11. 2015 21:43

Terorismus nemá náboženství, shodli se včera zástupci křesťanství, islámu a judaismu v pražském kostele Nejsvětějšího Salvátora. Setkání svolali kvůli nynějšímu teroru ve Francii a migrační vlně v Evropě. Společnosti hrozí podle nich radikalizace názorů a právě v této době je nutné ukázat jednotu tří náboženství.

Ze světa

Muslimská obec ve Francii vyzvala mešity k odsouzení teroru

ČTK / 18. 11. 2015 14:10

Muslimská obec ve Francii vyzvala mešity k odsouzení teroru Francouzská rada muslimského vyznání (CFCM) vypracovala pro všech asi 2500 mešit ve Francii prohlášení, které jednoznačně odsuzuje veškeré formy násilí a terorismu. Text má podle agentury AFP zaznít při tradičních pátečních modlitbách.

Domácí zpravodajství

Dienstbier: Zeman pomáhá vytvářet podhoubí pro fašizaci společnosti. Kritický je i Pelikán

ČTK / redakce / 18. 11. 2015 14:07

Dienstbier: Zeman pomáhá vytvářet podhoubí pro fašizaci společnosti. Kritický je i Pelikán Prezident Miloš Zeman pomáhá vytvářet podhoubí pro fašizaci české společnosti, je přesvědčen ministr pro legislativu a lidská práva Jiří Dienstbier (ČSSD). Některé výroky hlavy státu jsou xenofobní a islamofobní a vytvářejí ve společnosti strach, řekl dnes Dienstbier v rozhovoru ČTK.

Domácí zpravodajství

V sobotu bude uvedena do služby nová synodní rada evangelické církve

e-cirkev/redakce / 18. 11. 2015 9:48

V sobotu bude uvedena do služby nová synodní rada evangelické církve V sobotu 21. listopadu se uskuteční mimořádné jednání synodu Českobratrské církve evangelické. Bude se odehrávat od devíti hodin dopoledne v prostorách Evangelické teologické fakulty Univerzity Karlovy v Praze. Ve stejný den od půl třetí odpoledne budou následovat slavnostní bohoslužby v kostele Českobratrské církve evangelické U Salvátora (Salvátorská 1, Praha), při nichž bude do funkce jmenována nová synodní rada.

Domácí zpravodajství

V katedrále sv. Víta se dnes koná modlitba za oběti totality

ČTK / 17. 11. 2015 7:17

V katedrále sv. Víta se dnes koná modlitba za oběti totality V katedrále sv. Víta se dnes od 18:00 koná ekumenická modlitba za oběti totalitních režimů, během které zazní světová premiéra Panychidy Petra Koronthályho. Bohoslužbu bude sloužit pražský arcibiskup kardinál Dominik Duka. Zúčastní se ministr kultury Daniel Herman

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
52%
 
Spíše ano
26%
 
Ne
19%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 42)