Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Soud: Národní galerie musí církvi vydat obraz Madony z Veveří

Domácí zpravodajství

Soud: Národní galerie musí církvi vydat obraz Madony z Veveří

ČTK / 7. 8. 2015 13:09

Národní galerie (NG) bude muset vydat církvi obraz Madony z Veveří, rozhodl dnes Obvodní soud pro Prahu 1. Vyhověl tak žalobě římskokatolické církve, která chce vzácnou středověkou památku získat. Rozsudek není pravomocný, lze se proti němu odvolat.

Ze světa

V Číně byl vysvěcen první katolický biskup od roku 2012

ČTK / 5. 8. 2015 19:05

V Číně byl vysvěcen první katolický biskup od roku 2012 V Číně byl vysvěcen první katolický biskup od roku 2012. Stalo se tak v době přetrvávajícího napětí mezi vládou a katolickou církví, potažmo mezi Pekingem a Vatikánem. Joseph Čang Jin-lin byl jmenován biskupem koadjutorem (spolusprávcem) z An-jangu v provincii Che-nan.

Domácí zpravodajství

Zakázaná beseda s Jeannine Gramick se uskuteční na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy

Vlastní zpráva / 4. 8. 2015 13:58

Zakázaná beseda s Jeannine Gramick se uskuteční na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy Přednáška a diskuse s jeptiškou Jeannine Gramick, spoluzakladatelkou hnutí New Ways Ministry, která se měla konat v prostorách pražské Akademické farností při kostele Nejsvětějšího Salvátora, ale pražský kardinál Dominik Duka ji zakázal, se nakonec uskuteční ve Velké aule hlavní budovy Filozofické fakulty Univerzity Karlovy.

Ze světa

Čína naděluje miliony oficiálním křesťanským církvím podřízeným komunistické straně

ČTK / 4. 8. 2015 12:39

Čína naděluje miliony oficiálním křesťanským církvím podřízeným komunistické straně Farář Lin Siou-čchiang z čínského Che-tungu je nadšený svým zbrusu novým chrámem s vysokou zvonicí s křížem. A uznalý je také vůči komunistické vládě, která poskytla na tuto stavbu v přepočtu asi 443 milionů Kč. Nicméně v posledních měsících byly na východě Číny zbourány desítky kostelů, což je jasné poselství zhruba 70 milionům křesťanů v zemi, jejichž vzestup úřady znepokojuje.

Domácí zpravodajství

Kněz z Havlíčkova Brodu zůstává ve vazbě

ČTK / 4. 8. 2015 10:09

Kněz z Havlíčkova Brodu zůstává ve vazbě Kněz Erik Tvrdoň obžalovaný ze znásilnění a z pohlavního zneužívání několika žen zůstává ve vazbě. Podle Okresního soudu v Havlíčkově Brodě vazební důvody trvají. Jednání se dnes uskutečnilo bez přítomnosti obžalovaného.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
49%
 
Spíše ano
24%
 
Ne
25%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 53)