Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Na Velehradě začínají cyrilometodějské Dny lidí dobré vůle

Domácí zpravodajství

Na Velehradě začínají cyrilometodějské Dny lidí dobré vůle

ČTK / 4. 7. 2015 9:36

Moravské poutní místo Velehrad hostí ode dneška jednu z největších církevních událostí v zemi - Dny lidí dobré vůle. Každoročně se jich účastní desetitisíce poutníků. Akce, která je oslavou příchodu slovanských věrozvěstů Cyrila a Metoděje, potrvá do neděle, kdy vyvrcholí národní poutí a bohoslužbou.

Ze světa

Papež: Katolická církev by neměla mít doživotní vůdce

ČTK / 4. 7. 2015 9:34

Papež: Katolická církev by neměla mít doživotní vůdce Římsko-katolická církev by neměla mít ve svých řadách "doživotní vůdce", jinak riskuje, že bude jako země pod diktaturou. Řekl to včera papež František.

Domácí zpravodajství

Armáda spásy pomáhá již 150 let, působí na celém světě

ČTK / 3. 7. 2015 12:20

Armáda spásy pomáhá již 150 let, působí na celém světě V neděli oslaví křesťanská charita a také církev 150 výročí svého vzniku, byla založena 5. července 1865 anglickým metodistickým kazatelem Williamem Boothem.

Ze světa

Kostnici čeká první z vrcholů připomínek upálení Jana Husa

ČTK / 3. 7. 2015 11:14

Kostnici čeká první z vrcholů připomínek upálení Jana Husa Jihoněmeckou Kostnici dnes čeká první z vrcholných akcí připomínajících 600. výročí upálení Jana Husa. Večer se v historické budově Kostnického koncilu uskuteční slavnostní akt, který připomene osud českého kazatele, který byl právě na koncilu označen za kacíře a odsouzen k smrti. 

Domácí zpravodajství

Vedení evangelické církve kritizovalo nedostatek odvahy politiků čelit nenávisti vůči uprchlíkům

ČCE / redakce / 2. 7. 2015 23:35

Vedení evangelické církve kritizovalo nedostatek odvahy politiků čelit nenávisti vůči uprchlíkům Synodní rada evangelické církve vydala na svém posledním zasedání v úterý 30. června prohlášení, ve kterém kritizovala nedostatek odvahy politiků čelit nenávisti vůči uprchlíkům. Vyzvala představitele státu k urychlenému vytvoření právního rámce, ve kterém by pomoc uprchlíkům mohla uskutečňovat. Zaroveň se vedení evangelické církve obrátilo i na vlastní členy a jednotlivé sbory, aby hledaly možnosti, jak poskytovat následnou pomoc k začlenění všech, kdo chtějí žít v české společnosti. 

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
52%
 
Spíše ano
26%
 
Ne
19%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 42)