Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Papež vyzval vlády k podpoře rodin s dětmi vystavených chudobě

Ze světa

Papež vyzval vlády k podpoře rodin s dětmi vystavených chudobě

ČTK / 3. 6. 2015 20:16

Papež František dnes během pravidelné středeční generální audience ve Vatikánu vyzval vlády, aby se zasadily o podporu rodin s dětmi, které jsou více vystaveny chudobě. Podle vatikánského rozhlasu vyjádřil názor, že ekonomika se v současnosti často soustřeďuje na "individuální blahobyt", ale zároveň hojně praktikuje "vykořisťování rodinných vazeb".

Domácí zpravodajství

Věznice v Břeclavi vybudovala z kuřárny kapli pro odsouzené

ČTK / 3. 6. 2015 16:58

Věznice v Břeclavi vybudovala z kuřárny kapli pro odsouzené Z někdejší kuřárny pro odsouzené vznikla ve věznici v Břeclavi kaple. Na jejím vytvoření se podíleli především vězni, proto se náklady tohoto projektu pohybují jen kolem 20.000 korun. Slouží nejen ke mším, ale odsouzení ji mohou navštěvovat samostatně.

Ze světa

Za účasti tisíců Němců i českých věřících probíhá ve Stuttgartu Kirchentag

e-cirkev/redakce / 3. 6. 2015 11:59

Za účasti tisíců Němců i českých věřících probíhá ve Stuttgartu Kirchentag Mezinárodní setkání křesťanů tzv. Kirchentag se koná ve Stuttgartu od 3. do 7. června. Letošním motto je „ať moudrost vejde do našeho srdce“ (Žalm 90, 12). Kichentagu se účastí i zástupci českých církví,  např. synodní senior Českobratrské církve evangelické Joel Ruml a synodní kurátorka Lia Valková. Na místo dnes také dorazily dva autobusy se skupinou věřících z Čech, které vypravila Ekumenická rada církví.

Kultura

Na výstavě k Husovi bude i 650 kg vážící vápencová stéla

ČTK / 3. 6. 2015 0:05

Na výstavě k Husovi bude i 650 kg vážící vápencová stéla Na osobnost Jana Husa, od jehož upálení letos uplyne 600 let, je zaměřená výstava Quodlibet. V Pojizerské galerii semilského muzea začne v pátek. Částečně bude pojatá jako středověká disputace a bude na ní i 650 kilogramů vážící vápencová stéla.

Domácí zpravodajství

Noc kostelů v pražské arcidiecézi i v Brně zaznamenala přes sto tisíc návštěv

apha.cz/ČTK / 2. 6. 2015 8:08

Noc kostelů v pražské arcidiecézi i v Brně zaznamenala přes sto tisíc návštěv Křesťanské farnosti a sbory letos opět otevřely své kostely zájemcům o křesťanství, sakrální architekturu, či jiné duchovní umění. Letošní Noc kostelů, která se konala 29. května, zaznamenala v pražské arcidiecézi 105 300  návštěvníků.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
51%
 
Spíše ano
23%
 
Ne
23%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 77)