Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Smlouva Univerzity Palackého s arcibiskupstvím propojí knihovny

Domácí zpravodajství

Smlouva Univerzity Palackého s arcibiskupstvím propojí knihovny

ČTK / 20. 4. 2015 13:17

Vedení Univerzity Palackého v Olomouci se dnes dohodlo na úzké spolupráci s olomouckým arcibiskupstvím. Uzavřená smlouva mezi rektorem a arcibiskupem zpřístupní zdarma vysokoškolským studentům prostory arcibiskupského paláce, ale i propojí do budoucna obě rozsáhlé knihovny.

Domácí zpravodajství

Veřejnost má znovu možnost vidět proslulé turínské plátno

ČTK / 19. 4. 2015 14:25

Veřejnost má znovu možnost vidět proslulé turínské plátno Proslulé turínské plátno, do něhož bylo podle tradice zahaleno tělo Ježíše Krista po sejmutí z kříže, bylo dnes po pěti letech znovu vystaveno pro veřejnost v turínské katedrále. Pro věřící je na záhadné látce otisk Kristova těla a krev z ran, které utržil při bičování, mučení a ukřižování. O jeho autenticitě dosud panují spory.

Ze světa

Papež František: Itálie si zaslouží více pomoci pro uprchlíky

ČTK / 18. 4. 2015 14:42

Papež František: Itálie si zaslouží více pomoci pro uprchlíky Evropa by měla Itálii víc podporovat ve zvládání náporu uprchlíků, kteří riskují životy ve snaze dostat se na kontinent ze severoafrických břehů. Po setkání s italským prezidentem Sergiem Mattarellou to dnes ve Vatikánu prohlásil papež František.

Ze světa

Před deseti lety byl zvolen minulý papež Benedikt XVI.

ČTK / 18. 4. 2015 14:32

Před deseti lety byl zvolen minulý papež Benedikt XVI. Před deseti lety, 19. dubna 2005, oznámil bílý kouř stoupající z vatikánské Sixtinské kaple zvolení nového papeže. Za nástupce zesnulého Jana Pavla II. byl konkláve vybrán jeho blízký spolupracovník, německý kardinál Joseph Ratzinger, který přijal papežské jméno Benedikt XVI.

Domácí zpravodajství

Nedělní akce Všichni jsme lidi odmítne antisemitismus

icej.cz / 18. 4. 2015 13:11

Nedělní akce Všichni jsme lidi odmítne antisemitismus Dvanáctého ročníku akce „Kulturou proti antisemitismu“ se v neděli 19. dubna 2015 v Praze zúčastní desítky českých a německých středoškoláků, kteří symbolicky převezmou štafetu historické paměti od židovských obětí nacistické genocidy. Spolu se stovkami dalších občanů vyjdou ve 14 hodin z náměstí Franze Kafky (u Staroměstského nám.) na „Pochod dobré vůle“,

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
49%
 
Spíše ano
24%
 
Ne
25%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 53)