Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Rakouská starokatolická církev zvolila první biskupku

Ze světa

Rakouská starokatolická církev zvolila první biskupku

Getsemany.cz, red. / 16. 5. 2023 11:05

Synoda starokatolické církve v Rakousku 22. dubna zvolila do čela církve poprvé ženu Marii Kubin, která 24. června přijme ve Vídni biskupské svěcení. Kubin se narodila v roce 1965, byla aktivní v římskokatolické církvi a stala se zdravotní sestrou a psychoterapeutkou. Ve Štýrském Hradci vystudovala teologii a poté obor starokatolická teologie na univerzitě v Bonnu.

Domácí zpravodajství

Církevní historik Arnold bude poprvé přednášet v Česku, představí strategie beatifikací za Pia XII.

Vlastní zpráva / 15. 5. 2023 22:33

Církevní historik Arnold bude poprvé přednášet v Česku, představí strategie beatifikací za Pia XII. Katedra kulturních a náboženských studií Univerzity Hradec Králové (UHK) připravuje pro všechny zájemce o církevní historii výjimečnou akci. Přednášku s názvem „Strategie beatifikací a kanonizací za pontifikátu Pia XII. (1939-1958)“ přijede prezentovat profesor Claus Arnold, jedna z předních postav v oboru církevních dějin. Pro českou veřejnost to bude jeho premiérové vystoupení.

Domácí zpravodajství

Církev bratrská na své výroční konferenci odsouhlasila tři nové sbory

CB, red. / 15. 5. 2023 14:26

Církev bratrská na své výroční konferenci odsouhlasila tři nové sbory Ve dnech 12.–13. května se v prostorách Brněnského výstaviště konala výroční konference Církve bratrské. Shromáždění více než 170 delegátů s rozhodovací pravomocí ze sborů Církve bratrské z celé republiky letos mimo jiné odsouhlasilo vznik tří nových sborů a uvedení pěti nových kazatelů do služby.

Ze světa

Prezident Zelenskyj jednal ve Vatikánu s papežem Františkem, požádal o odsouzení ruských zločinů

ČTK / 13. 5. 2023 19:25

Prezident Zelenskyj jednal ve Vatikánu s papežem Františkem, požádal o odsouzení ruských zločinů Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj při jednání s papežem Františkem ve Vatikánu požádal o odsouzení ruských zločinů na Ukrajině. Papeži poděkoval za pozornost, kterou hlava katolické církve věnuje situaci v jeho zemi. Papež a ukrajinský prezident se dnes poprvé setkali od začátku ruské invaze.

Domácí zpravodajství

Duchovní službu poslancům a zaměstnancům Sněmovny budou poskytovat dva kaplani

ČTK / 12. 5. 2023 20:19

Duchovní službu poslancům a zaměstnancům Sněmovny budou poskytovat dva kaplani Duchovní službu poslancům a zaměstnancům Sněmovny budou poskytovat dva kaplani. Činnost zahájí v červnu ekumenickou bohoslužbou ve sněmovní kapli.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
50%
 
Spíše ano
24%
 
Ne
24%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 54)