Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet

Kultura

Do svatovítského pokladu přibudou nová díla

ČTK / 19. 11. 2013 22:02

Do svatovítského pokladu, jedné z nejcennějších tuzemských uměleckých sbírek, přibudou dvě nová díla. Jsou jimi stříbrný kalich a patena, tedy miska používaná při liturgii.

Domácí zpravodajství

Opava: Minorité usilují o navrácení kláštera, který dosud využíval i magistrát

ČTK / 19. 11. 2013 17:49

Opava: Minorité usilují o navrácení kláštera, který dosud využíval i magistrát Opavský magistrát řeší, kde bude pořádat zasedání zastupitelstva. O navrácení minoritského kláštera v centru města totiž požádala církev v rámci majetkového vyrovnání. Vedení města zatím netuší, kde se příští rok zasedání budou konat. V hledáčku má několik variant. ČTK to dnes řekl primátor Zdeněk Jirásek. 

Kultura

NPÚ získal relikviář svatého Aloise a další památky

ČTK / 19. 11. 2013 12:51

Relikviář svatého Aloise, vzácné tisky a listiny, ale také fotografie a další dědictví po zemřelých převedl v těchto dnech českokrumlovský Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových (ÚZSVM) bezúplatně na českobudějovický Národní památkový ústav, Státní oblastní archiv v Třeboni, muzea a knihovny.

Domácí zpravodajství

Katolická církev vloží část peněz z majetkového vyrovnání do investičního fondu

ČTK / 19. 11. 2013 8:25

Katolická církev vloží část peněz z majetkového vyrovnání do investičního fondu Katolická církev část z desítek miliard korun, které by měla získat v rámci církevních restitucí, plánuje vložit do investičního fondu. O jeho zřízení zástupci největší české církve jednají s trojicí bank. V rozhovoru pro dnešní Hospodářské noviny (HN) to řekl generální sekretář České biskupské konference Tomáš Holub. 

Ze světa

Vatikán požádal poradenskou firmu EY o kontrolu svých financí

ČTK / 19. 11. 2013 8:20

Vatikán požádal poradenskou firmu EY o kontrolu svých financí Vatikán si najal další mezinárodní poradenskou společnost na kontrolu svých financí. Hospodaření administrativy Vatikánského městského státu prověří mezinárodní auditorská a poradenská společnost EY, nazývaná dříve Ernst & Young, a poskytne odpovídající poradenství. Podle agentury AP to Vatikán uvedl ve včerejším sdělení. 

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
49%
 
Spíše ano
24%
 
Ne
25%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 53)