Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Českobudějovické biskupství uspělo v kauze kácení restituovaných lesů na Táborsku

Domácí zpravodajství

Českobudějovické biskupství uspělo v kauze kácení restituovaných lesů na Táborsku

ČTK / 15. 11. 2013 16:45

Soud vydal zákaz na těžbu v lesích na Táborsku, o něž žádá církev. V lokalitě kácely Lesy ČR (LČR), které tvrdily, že odstraňují následky kalamit. ČTK to řekl generální vikář českobudějovické diecéze Adolf Pintíř. Právě českobudějovické biskupství podalo k soudu návrh na předběžné opatření, aby státní lesy přestaly s kácením. O rozhodnutí soudu informovala Česká televize. LČR připravují proti verdiktu soudu odvolání. 

Domácí zpravodajství

Ústav pro studium totalitních režimů včera ocenil i dva katolické kněze

ČBK / 15. 11. 2013 13:06

Ústav pro studium totalitních režimů včera ocenil i dva katolické kněze Celkem sedmnácti osobnostem udělil Ústav prostudium totalitních režimů Cenu Václava Bendy za aktivní účast v boji s nacistickým či komunistickým režimem. Ocenění, jež jsou udělována již pátým rokem, získali i dva katoličtí duchovní - P. Josef Cukr a P. Jaroslav Karl.

Domácí zpravodajství

O revizi majetkového vyrovnání budou jednat zástupci církví v původním složení

ČTK / 15. 11. 2013 12:44

O revizi majetkového vyrovnání budou jednat zástupci církví v původním složení Zástupci církví by se s ČSSD mohli sejít ve stejném složení, v němž původně vyjednávali o majetkovém vyrovnání státu s církvemi. ČTK to dnes řekl generální sekretář České biskupské konference Tomáš Holub. Socialisté už podle něj katolickou církev o schůzku požádali, termín ale ještě není stanoven. Se zástupci církví chtějí jednat o revizi církevních restitucí. Holub však zopakoval, že církve nemohou z původní dohody se státem ustoupit, protože by pak nemohly naplnit očekávanou službu ve společnosti. 

Ze světa

Před 105 lety se narodila řádová sestra Emmanuelle

ČTK / 15. 11. 2013 10:55

Před 105 lety se narodila řádová sestra Emmanuelle Péče o opuštěné děti v chudinské čtvrti v egyptské Káhiře a usilovný boj za práva lidí bez domova - to jsou nejznámější humanitární aktivity řádové sestry Emmanuelle, od jejíhož narození uplyne 16. listopadu 105 let.

Domácí zpravodajství

Filip: Volby ukázaly, že lidé odmítají církevní restituce

ČTK / 14. 11. 2013 20:02

Filip: Volby ukázaly, že lidé odmítají církevní restituce Výsledek voleb ukazuje, že lidé nepřijali schválenou podobu církevních restitucí. Po jednání s prezidentem Milošem Zemanem v Lánech to novinářům řekl předseda KSČM Vojtěch Filip. KDU-ČSL by podle něj neměla trvat na tom, aby majetkové vyrovnání státu s církvemi platilo v současné podobě.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
49%
 
Spíše ano
24%
 
Ne
25%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 53)