Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Soud potvrdil peněžitý trest biskupu Williamsonovi

Ze světa

Soud potvrdil peněžitý trest biskupu Williamsonovi

ČTK / 23. 9. 2013 16:56

Odvolací soud v německém Řezně dnes potvrdil peněžní trest uložený v lednu nižší soudní instancí britskému popírači holokaustu Richardu Williamsonovi. Za výroky zpochybňující existenci plynových komor a vyvraždění více než šesti milionů Židů nacisty musí kontroverzní katolický duchovní Williamson zaplatit pokutu ve výši 1800 eur.

Ze světa

Při útoku proti křesťanské komunitě v Pákistánu zahynulo 78 osob

ČTK / 23. 9. 2013 6:59

Nejméně 78 lidí bylo včera zabito a 130 zraněno při pumovém útoku dvou sebevražedných atentátníků před kostelem v Péšávaru na severozápadě Pákistánu. Mezi oběťmi masakru v křesťanském objektu je i 34 žen a sedm dětí. K historicky nejkrvavějšímu útoku proti křesťanské komunitě v zemi se podle agentury AP přihlásila pákistánská odnož radikálního hnutí Taliban.

Ze světa

Papež na Sardinii kritizoval "zbožňování peněz"

ČTK / 23. 9. 2013 6:56

Papež na Sardinii kritizoval Papež František včera při jednodenní cestě na Sardinii nezvykle ostře kritizoval globální ekonomický systém a "zbožňování peněz". Zároveň dodával odvahu nezaměstnaným, aby neztráceli naději a bojovali o práci. Na úvod návštěvy Cagliari - správního střediska tohoto italského ostrova sužovaného krizí - promluvil podle agentury Reuters spatra k desítkám tisíc nezaměstnaných, kteří si postěžovali na svou situaci.

Domácí zpravodajství

Církev československá husitská opětovně zvolila patriarchu Buttu

ČTK / 23. 9. 2013 6:51

Církev československá husitská opětovně zvolila patriarchu Buttu Církev československá husitská si v sobotu v Praze opět do svého čela zvolila patriarchu Tomáše Buttu. Ten úřada zastává již od roku 2006. Slavnostně bude Butta uveden do úřadu 28. září v Chrámu svatého Mikuláše na Staroměstském náměstí.

Domácí zpravodajství

Na pouti do Zlatých Hor se sešly tisíce lidí ze tří zemí

ČTK / 23. 9. 2013 6:40

Na pouti do Zlatých Hor se sešly tisíce lidí ze tří zemí Zhruba 5000 věřících zamířilo v sobotu na poutní místo Panny Marie Pomocné u Zlatých Hor na Jesenicku. Lidé se tu sešli na Pouti národů, která zdůrazňuje propojení Čechů, Němců a Poláků s historickými kořeny tohoto místa. Národy zastoupili i představitelé církve, českou stranu například kardinál Dominik Duka.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
52%
 
Spíše ano
24%
 
Ne
22%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 46)