Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Charita a diakonie zjišťují potřeby u 900 zaplavených domácností

Domácí zpravodajství

Charita a diakonie zjišťují potřeby u 900 zaplavených domácností

ČTK / 28. 6. 2013 15:26

Charita ČR a Diakonie Českobratrské církve evangelické (ČCE) zjišťují, jaké sociálně slabší domácnosti budou po záplavách potřebovat další přímou pomoc. Týkat by se měla seniorů, neúplných nebo velkých rodin či lidí, kteří vlastní zaplavané domy, které už pojišťovna předtím odmítla pojistit. Charita provádí šetření ve 400 domácnostech, diakonie u pěti stovek.

Domácí zpravodajství

Politická situace je zneklidňující a znejišťuje, řekl Duka

ČTK / 28. 6. 2013 15:09

Politická situace je zneklidňující a znejišťuje, řekl Duka Současná politická situace je nepříjemná, zneklidňující a znejišťuje jak občany, tak politiky, řekl dnes ČTK a Právu pražský arcibiskup Dominik Duka. Podle něj je třeba obnovit důvěru lidí v demokratický systém, neboť hrozí radikální a zkratkovitá jednání a polarizace společnosti.

Ze světa

Mikloško: Papež František zná Bezákův případ, přimlouval se za něj Duka

Vlastní zpráva / 28. 6. 2013 14:40

Mikloško: Papež František zná Bezákův případ, přimlouval se za něj Duka Za arcibiskupa Róberta Bezáka se ve Vatikánu přimlouvali polští, madarští duchovní hodnostáři a při osobním setkání také český kardinál Duka, pro slovenskou televizi Markíza to uvedl František Mikloško, který jako první před rokem o Bezákově odvolání informoval.

Ze světa

Italská policie zatkla biskupa v rámci vyšetřování skandálu ve Vatikánské bance

Vlastní zpráva / 28. 6. 2013 12:45

Italská policie zatkla biskupa v rámci vyšetřování skandálu ve Vatikánské bance Mluvčí Svatého stolce Federico Lombardi potvrdil informaci o zatčení salernského biskupa Nunzia Scarano, kterého policie vyšetřuje z podvodů a korupce. Spolu s ním byl zatčeni dvě další osoby, člen italských tajných služeb a finanční makléř.

Domácí zpravodajství

Papežský legát z Chorvatska bude na Velehradě kázat v češtině

ČTK / 27. 6. 2013 21:35

Papežský legát z Chorvatska bude na Velehradě kázat v češtině Papežský legát a záhřebský arcibiskup Josip Bozanić, který při završení oslav 1150. výročí příchodu svatých Cyrila a Metoděje na Velkou Moravu zastoupí papeže Františka, osloví při slavnostní mši na Velehradě 5. července věřící česky.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
50%
 
Spíše ano
24%
 
Ne
24%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 54)