Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet

Domácí zpravodajství

Duka se zúčastní pietního aktu Jáchymovské peklo

APHA / 23. 5. 2013 8:44

Pražský arcibiskup kardinál Dominik Duka OP se 24. května 2013 od 14.30 hodin zúčastní vzpomínkového pietního aktu "Jáchymovské peklo", který organizuje Konfederace politických vězňů a který má připomenout utrpení politických vězňů komunismu.

Domácí zpravodajství

Patriarcha Bartoloměj se dnes setká s Dukou a Rumlem

ČTK / 23. 5. 2013 6:38

Patriarcha Bartoloměj se dnes setká s Dukou a Rumlem V České republice je na návštěvě nejvyšší autorita pravoslavné církve. Konstantinopolský patriarcha Bartoloměj dnes navštíví kostel sv. Cyrila a Metoděje v pražské Resslově ulici a poobědvá s kardinálem a nejvyšším zástupcem české římskokatolické církve Dominikem Dukou. Setká se též se šéfem Ekumenické rady církví Joelem Rumlem.

Domácí zpravodajství

Duka se ohradil k prezentaci své vytržené věty k Putnovi

dominikduka.cz / 22. 5. 2013 20:54

Duka se ohradil k prezentaci své vytržené věty k Putnovi Dominik Duka poskytl v sobotu 18. května při podpisu Memoranda o rozvoji venkova rozhovor redaktorce ČT, která se ho mimo jiné dotázala na jeho osobní názor na skutečnost, že prezident ČR odmítnul jmenovat Martina C. Putnu profesorem. V médiích se pak objevila jen jedna věta vytržená z kontextu.

Ze světa

Vatikán zveřejnil první zprávu o boji proti praní špinavých peněz

ČTK / 22. 5. 2013 17:41

Vatikánský úřad pro kontrolu finančních toků (AIF) loni obdržel šest interních zpráv o podezřelých transakcích, zatímco v předešlém roce pouze jednu. Dvě z těchto zpráv pak předal vatikánským vyšetřovatelům. Úřad to dnes uvedl ve své vůbec první výroční zprávě. Vatikán se rozhodl úřad zřídit, aby se vyhnul podezření, že podporuje ilegální aktivity.

Domácí zpravodajství

V Česku je na návštěvě pravoslavný patriarcha Bartoloměj

ČTK / 22. 5. 2013 12:45

V Česku je na návštěvě pravoslavný patriarcha Bartoloměj V České republice je od dnešního dne na návštěvě konstantinopolský patriarcha Bartoloměj, považovaný za nejvyšší autoritu pravoslavné církve. Na čtyřdenní návštěvu přijíždí vpodvečer oslav 1150. výročí příchodu věrozvěstů Cyrila a Metoděje.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
51%
 
Spíše ano
26%
 
Ne
21%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 43)