Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Více než 1300 kostelů zve na noční bdění, rozjímání a kulturu

Kultura

Více než 1300 kostelů zve na noční bdění, rozjímání a kulturu

ČTK / 21. 5. 2013 17:17

Více než 1300 kostelů po celém Česku, tedy zase o něco víc než loni, otevře v pátek v noci své brány a poodhalí svá tajemná zákoutí. Jedenáct církví zve v neobvyklou dobu dospělé i děti na kulturní program, bdění, rozjímání nebo debaty v sakrálních prostorách.

Ze světa

Zpráva ministerstva zahraničí USA hodnotí náboženskou svobodu u nás dobře

ČTK / 21. 5. 2013 12:50

Zpráva ministerstva zahraničí USA hodnotí náboženskou svobodu u nás dobře Írán, Čína, Severní Korea nebo Súdán se stejně jako v minulých letech i letos dostaly do čela amerického seznamu zemí, které porušují právo na svobodu vyznání. Zprávu o respektování náboženských svobod za roku 2012 dnes zveřejnilo americké ministerstvo zahraničí. V České republice dokument poukazuje na legislativní kroky k řešení dlouhodobého problému církevních restitucí.

Domácí zpravodajství

Sme: Nejmenováním Putny přebírá Zeman spojenectví s církví

ČTK / 21. 5. 2013 12:47

Sme: Nejmenováním Putny přebírá Zeman spojenectví s církví Rozhodnutím nejmenovat literárního vědce Martina C. Putnu profesorem nastoluje český prezident Miloš Zeman spojenectví s katolickou církví, které Putna kvůli svým názorům už dlouhou dobu leží v žaludku. Napsal to dnes slovenský list Sme.

Ze světa

.týždeň se arcibiskupovi Jánu Sokolovi omlouvat nemusí

Vlastní zpráva / 20. 5. 2013 20:43

.týždeň se arcibiskupovi Jánu Sokolovi omlouvat nemusí Slovenský týdeník .týždeň se bývalému trnavskému arcibiskupovi Jánu Sokolovi nemusí omlouvat ani platit odškodné. Minulý týden toto rozhodnutí vyřkl krajský soud v Trnavě a potvrdil tak rozhodnutí soudu předchozího stupně, který Sokolovu žalobu na ochranu osobnosti a náhradu nemajetkové újmy ve výši 50 tisíc eur zamítl.

Ze světa

Řečtí neonacisté vyhrožují muslimům smrtí, chtějí je vystěhovat

ČTK / 20. 5. 2013 20:09

Řečtí neonacisté vyhrožují muslimům smrtí, chtějí je vystěhovat Řečtí neonacisté zastoupení v parlamentu dali muslimským přistěhovalcům ultimátum do 30. června, aby se vystěhovali ze země. V dopise adresovaném o víkendu místnímu islámskému sdružení pohrozili, že muslimy jinak podřežou "jako jehňata na jatkách".

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
50%
 
Spíše ano
27%
 
Ne
20%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 40)